Cepam sāļo kūku
Parasti sāļās tortes gatavo kārtās liekot baltmaizi, bet mana mamma gatavoja to, cepot kārtas kā saldajai tortei - ieveidojot mīklu. Izmēģiniet Jūs arī!
Sastāvdaļas:
Mīkla kārtām
- 2 glāzes vārītu kartupeļu masas (sarīvē)
- 2 glāzes miltu
- 200g sviesta
- 2 olas
- sāls, pipari
Pildījumam
- 2 paciņas biezpiena + 200 g svaigais siers + krējums + dilles + sāls + ķiploks
- 400g žāvēta šķiņķa + skābais krējums + sāls
Pārsmērēšanai
- 200g saldā krējuma
- 200g svaigais siers
- nedaudz sāls
Gatavošana:
1. Mīklas sastāvdaļas samīca un liek ledusskapī uz pāris stundām.
2. Mīklu sadala 4 vienādās daļās. Katru daļu izrullē tik lielu, cik lielu vēlās torti (jārullē plānas kārtas) .
3. Ar dakšiņu kārtas sadursta un cep 200 grādos zeltaini brūnas.
4. Kad kārtas atdzisušas, sākam torti pildīt.
5. Pirmajai un trešajai kārtai ņem biezpienu, svaigo sieru, krējumu, dilles, sāli un ķiplociņu, sablenderē viendabīgu masu. Ar šo masu pārsmērē pirmo tortes kārtu.
6. Otrajai kārtai žāvēto šķiņķi sagriež mazos kubiņos, pievieno skābo krējumu un sāli. Ar šo pārsmērē otro kārtu.
7. Trešajai kārtai ir tā pati biezpiena masa.
8. Uzliek virsū ceturto kārtu. Pārsmērēšanai saputo saldo krējumu ar svaigo sieru un nedaudz sāli. Pārsmērē kūkai virsu un maliņas.
9. Dekorē kā vēlās. Maliņas aplipina ar smalki sarīvētu sieru. Virsū puķītes, kas veidotas no saldā krējuma un svaigā siera masas. Rozītes - no vītinātas cūkgaļas filejas un marinētiem gurķīšiem.
Šo torti ieteicams gatavot iepriekšējā vakarā, lai tā sasūcās!
Lai labi garšo!
Recepte: Agita Gabrāne