Svinīgā sāļā kūka ar lasi. Kūkas kārtās izmantots kartupeļu biezenis!

Vai gan kūkai vienmēr jābūt saldai? Kādos svētkos noteikti ir vērts izmēģināt šo - ar lasi
Svētku galdam piestāv!

FOTO: Shutterstock.com

Svētku galdam piestāv!

Sastāvdaļas:

Mīklai

  • glāze vārītu kartupeļu (sarīvētu)
  • glāze miltu
  • 100g sviesta
  • 1 ola
  • sāls, pipari

 

Pildījumam

  • 800g biezpiena
  • 200g skābā krējuma
  • dilles
  • sāls
  • kausētais siers ''dzintars'' (klasiskais)
  • svaigais siers ''rasa'' viena kārbiņa (klasiskais)
  • 200g saldā krējuma
  • 400g laša
  • 1 karsti kūpināta skumbrija

 

Gatavošana:

Reklāma
Reklāma
  • sarīvētiem kartupeļiem piesit olu, pieliek sāli, piparus, sviestu un miltus, samīca viendabīgu masu.
  • sadala 5 vienādās bumbiņās un ieliek ledusskapī uz ~ vienu stundu.
  • biezpienu saputo ar skābo krējumu, iemaisa smalki sagrieztas dilles.
  • smalki sagriež skumbriju un lasi.
  • biezpiena masu sadala divās daļās.
  • no ledusskapja izņem mīklu, plāni izveltnē un kārtas cep zeltaini brūnas - gatavas.
  • kad kārtas atdzisušas, sāk smērēt kūku.
  • pirmajai kārtai smērē biezpiena masu tikai ar dillēm, liek virsū nākošo izcepto kārtu, to pārsmērē ar biezpiena masu, kurai piejaukta skumbrija.
  • liek nākošo kārtu, pārsmērē biezpiena masu ar dillēm un pārkaisa ar sasmalcināto lasi.
  • tā kārto visas piecas kārtas.
  • augšējo kārtu pārsmērē ar kausēto ''dzintara'' sieru, kā arī visas četras kūkas malas.
  • kūku liek uz nakti ledusskapī, lai tā ievelkās.
  • saputo saldo krējumu, klāt pieputo svaigo krējumsieru.
  • apsmērē kūkai vēlreiz visas malas un virsējo kārtu ar šo masu plānā kārtiņā, un sāk dekorēt.
  • ar konditorijas uzgali spiež puķītes (saputotais saldais krējums + svaigais siers)
  • kūkas malas dekorē ar smalki sagrieztām dillēm, virsu rotā ar rozītēm, kas veidotas no laša, citronu, svaigo gurķi un zaļumiem.

 

Sāļo kūku pildījumi var būt dažādi - ar gaļu, zivi, dārzeņiem. Šoreiz recepte sāļajai kūkai ar lasi.

Recepte: Agita Gabrāne