Tunča kūkas recepte - ātri, vienkārši un garšīgi!
Ne vienmēr gribas tieši saldu kūku, tāpēc mēs piedāvājam lieliksu recepti sāļajai tunča kūkai - ātri un vienkārši!
Tev nepieciešams:
- 2 "Fazer" tostermaizes kukuļi;
- 3 paciņas majonēzes;
- 450 g Vici krabju nūjiņas;
- 2 bundžiņa tuncis savā sulā un 1 bundžiņa tuncis eļļā;
- 5 vārītas olas;
- 1 granātābols (var arī neizmantot);
- garneles (var arī neizmantot);
- citrona šķēlītes;
- zaļumi (dilles, loki).
1 kārta
Nogriež tostermaizei garoziņas un sakārto tās kā kūkas pamatni uz paplātes.
Klāj virsū tunča maisījumu: Tuncis 2 bundžiņas savā sulā + 1 bundžiņa tuncis eļļā. Svarīgi! Tunča sula un eļļa nav jānolej! Tunci samaisa ar veselu paciņu majonēzes. Var arī starp kārtām maisīt zaļumus.
2 kārta
Veido atkal tostermaizes kārtu.
Klāj virsū krabju maisījumu: Sagriež smalki krabju nūjiņas un pievieno rīvētu vai sagrieztu olu. Sagriezto krabju nūjiņas un olu sajauc ar paciņu majonēzes.
3 kārta
Kārto atkal tostermaizes kārtu. Virsū liek tunča maisījumu un bagātīgi noformē ar zaļumiem un oliņu. Ja tev garšo garneles, tad kūkas virskārtu vari izdaiļot ar tām. Lai kūka izskatītos pēc iespējas skaistāka, protams, ka nepieciešams kaut kas sarkans un tas šajā situācijā ir granātābols. Granātābola sēkliņas izkaisi pār kūku. Nesatraucies par mazajām sēkliņām, viņas tik pat kā nevar just, bet granātābols kūkai dod lielisku garšu! Kūkas dekorēšanai izmanto arī citrona šķēlītes.
Kūkas malas var apsmērēt ar majonēzi un uzkaisīt smalki sagrieztus zaļumus.
Svarīgi!
Izmanto šķidru majonēzi, piemēram, salātu majonēzi, lai kūka būtu slapjāka.
Kad kūku esi sakārtojis, tā jāatstāv uz vienu diennakti ledusskapī.
Kūkas recepte domāta apmēram uz 10 personām.
Lai labi garšo!
P.s. Šī kūka garšo pat tiem, kuri nav īpašā sajūsmā par tunci :)