Ābolu - kanēļa plātsmaize mājīgākām noskaņām
Iesmaržināsim māju ar kanēļa smaržu, izcepot gardu plātsmaizi!
Sastāvdaļas:
- 500 g margarīns ''Eve'' vai sviests
- 5 olas
- 6-7 lieli āboli
- 300 g cukura
- milti pēc vajadzības
- kanēlis, vaniļas cukurs
- pūdercukurs
Gatavošana:
- Bļodā sagriež margarīnu, pievieno 5 olas dzeltenumus, cukuru, vaniļas cukuru un miltus.
- Ar mikseri samikserē drumstalās.
- Miltus pievieno tik daudz, lai drumstalas būtu irdenas un nebūtu ķepīgas.
- Nomizo ābolus.
- Saputo olas baltumus.
- Cepešpannā ieklāj cepamo papīru un virsū ber vairāk kā pusi no drumstalām. Izlīdzina.
- Uz sakņu rīves rīvē nomizotos ābolus. Tos bagātīgi pārkaisa ar kanēli.
- Āboliem pa virsu liek saputotos olas baltumus. Tiem virsū ber atlikušās drumstalas.
- Cep uzkarsētā cepeškrāsnī 220 grādos ~ 40 minūtes.
- Gatavību pārbauda ar irbulīti.
- Kad plātsmaize atdzisusi, to pārkaisa ar pūdercukuru.
Gards kumosiņš pie kafijas!
Recepte: Agita Gabrāne