Ābolu - kanēļa plātsmaize mājīgākām noskaņām

Iesmaržināsim māju ar kanēļa smaržu, izcepot gardu plātsmaizi!

Lai plātsmaize izskatītos skaistāk, tai var nogriezt apmalītes.

FOTO: Mammamuntetiem.lv

Lai plātsmaize izskatītos skaistāk, tai var nogriezt apmalītes.

Sastāvdaļas:

  • 500 g margarīns ''Eve'' vai sviests
  • 5 olas
  • 6-7 lieli āboli
  • 300 g cukura
  • milti pēc vajadzības
  • kanēlis, vaniļas cukurs
  • pūdercukurs

 

Gatavošana:

  • Bļodā sagriež margarīnu, pievieno 5 olas dzeltenumus, cukuru, vaniļas cukuru un miltus.
  • Ar mikseri samikserē drumstalās.
  • Miltus pievieno tik daudz, lai drumstalas būtu irdenas un nebūtu ķepīgas.
  • Nomizo ābolus.
  • Saputo olas baltumus.
  • Cepešpannā ieklāj cepamo papīru un virsū ber vairāk kā pusi no drumstalām. Izlīdzina.
  • Uz sakņu rīves rīvē nomizotos ābolus. Tos bagātīgi pārkaisa ar kanēli.
  • Āboliem pa virsu liek saputotos olas baltumus. Tiem virsū ber atlikušās drumstalas.
  • Cep uzkarsētā cepeškrāsnī 220 grādos ~ 40 minūtes.
  • Gatavību pārbauda ar irbulīti.
  • Kad plātsmaize atdzisusi, to pārkaisa ar pūdercukuru.
Reklāma
Reklāma

 

Gards kumosiņš pie kafijas!

Recepte: Agita Gabrāne

Saistītie raksti