Bumbieru pīrāga recepte
Iepriecini ģimeni, pagatavojot viņiem gardu svētku saldo pīrāgu, kas pildīts ar bumbieriem un kakao krēmu!
Sastāvdaļas:
(Porcija paredzēta 8 cilvēkiem)
- 600 g Selection by Rimi kārtainā sviesta mīkla
- 700 g bumbieru
Krēmam:
- 4 gab. Rimi lauku olas
- 400 ml saldā krējuma
- 250 g brūnā cukura
- 1 tējk. malta piparkūku garšviela
- 6 ēd.k. malts kakao
Gatavošana
Pagatavošanas laiks ir ~ 1 stunda un 2 stundas atdzesēšanai.
- Apaļā pīrāga formā ieklāj kārtaino sviesta mīklu 400 gramus.
- Noskalo bumbierus, sagriež 4 daļās un izņem serdes.
- Sagrieztos bumbierus kārto uz smilšu mīklas.
- Uzkarsē saldo krējumu līdz vārīšanās temperatūrai.
- Sakuļ olas ar cukuru, pievieno kakao un piparkūku garšvielu.
- Uzkarsēto krējumu lej sakultās olās un samaisa.
- Liek uz uguns, un maisot iebiezina krēmu.
- Iebiezināto kakao krēmu pārlej bumbieriem.
- 200 g kārtaino mīklu sagriež strēmelītēs un kārto tās virs kakao krēma un bumbieriem.
- Cep pīrāgu 170 grādu sakarsētā cepeškrāsnī aptuveni 30 - 35 minūtes.
- Pirms pasniegšanas to pilnībā atdzesē.
Recepte: ''Aikāgaršo''