Atgriežamies bērnībā! Bulciņas no vecmāmiņas laikiem
Kādi tad ir svētki bez saldumiem? Izcep gardas, svētkiem atbilstošas kanēļa un magoņmaizītes!
Sastāvdaļas:
Rauga mīklai (pagatavošanu skatīt sāļā klinģera receptē)
- 25 g svaigā rauga
- 150 ml piena
- šķipsniņa sāls
- 300 g miltu
- nedaudz cukura
- 2 ēdamkarotes eļļas vai sviesta
Pildījumam
- izkausēts sviests
- cukurs
- magones un kanēlis
- ola (pārsmērēšanai)
Gatavošana:
- Izveltnē rauga mīklu plānā kārtā, bagātīgi pārsmērē ar izkausētu sviestu.
- Tai pārkaisa cukuru (cik saldas vēlas bulciņas).
- Uz cukura ber kanēli vai magones.
- Mīklu sarullē ''desiņā'' (kā parādīts pirmajā attēlā).
- Sagriež ~ 2 cm platas bulciņas.
- Liekot pannā, izveido rozītes (kā parādīts otrajā attēlā).
- Tās pārsmērē ar sakulto olu un cep zeltaini brūnas - gatavas.
Piesmaržini māju ar magoņmaizīšu smaržu!
Recepte: Agita Gabrāne