No pāri palikušas maizes cepam torti
Šī torte ir garšīga, veselīga un lielisks veids, kā izmantot pāri palikušu maizi. Recepte 6-8 personām.
Sastāvdaļas:
- 250 g cietas baltmaizes
- puslitrs piena
- 2 olas
- 4 ēdamkarotes kakao pulvera
- 6 ēdamkarotes cukura
- 2 bumbieri
- sviests
Gatavošana
Maizi izmērcē pienā. Karstā pienā tā izmirks ātrāk. Pievieno olas, kakao, cukuru un nomizotus, gabaliņos sagrieztus bumbierus. Visu samīca mīklā un ne pārāk biezā kārtā ieklāj četrkantainā pannā, kas izklāta ar cepampapīru. Virsū liek sviesta piciņas, uzkaisa nedaudz cukura un cep 180 grādu karstā krāsnī 45 minūtes.
Bumbieru vietā var izmantot rozīnes un ciedru riekstus, vai arī jebkādus citus augļus vai ogas.
Recepte no grāmatas "Itāļu virtuve" (izd."Jumava").