Biskvīta torte ar iebiezināto pienu UN OGĀM
Iemācies izcept lielisko citronu biskvīta torti ar iebiezināto pienu un savām iemīļotākajām ogām!
Sastāvdaļas:
Porcija 8 cilvēkiem.
- 4 lauku olas
- 70 ml rapšu eļļas
- 4 ēd.k. miltu
- 3 ēd.k. brūnā cukura
- 1 citrons
- 500 g saldētās avenes
- 1 kārba (400 ml) vārītā, iebiezinātā piena
Gatavošana:
Pagatavošanas laiks ir ~ 1 stunda.
- Sakarsē cepeškrāsni līdz 170 grādiem un ietauko kūkas formiņu.
- Olu baltumus atdala no dzeltenumiem.
- Atsevišķā traukā sakuļ baltumu un dzeltenumu ar cukuru, tā, lai veidojas biezs krēms.
- Olu dzeltenumam pievieno eļļu un citrona sulu, iecilā sakulto baltumu dzeltenumā.
- Pievieno izsijātus miltus, sajauc un lej formā.
- Biskvītu cep 35-40 minūtes, atdzesē un pārgriež uz pusēm.
- Tam uzber saldētās ogas, pārlej vārītu iebiezināto pienu un pa virsu liek otru biskvīta pusi.
- Kūku dekorē ar ogām.
Ogas nav jāatkausē, tās pašas atkusīs un to sula sasūksies biskvītā, kūkai dodot papildu atsvaidzinošu garšu.
Lai labāk varētu uzklāt vārītu iebiezināto pienu, tas nedaudz jāuzsilda, bet kad tas atdzisīs, tas atkal kļūs stingrs!
Recepte: ''Aikāgaršo''