Ābolu pīrādziņi
Ja zini, ka vakarā jābrauc ciemos, bet nezini, ko ņemt līdzi kā ciema kukuli, tad, lūk - ābolu pīrādziņi būs tieši laikā!

FOTO: Mammamuntetiem.lv
Tas patiešām būs gards cienasts!
Sastāvdaļas:
- 300 g sviesta
- 300 g krējuma
- 300 g miltu
- šķipsniņa sāls
- āboli
- cukurs
- kanēlis
- ola pārsmērēšanai
- mandeļu skaidiņas
Gatavošana:
- No sviesta, krējuma un miltiem pagatavo mīklu, kurai pievieno nedaudz sāli.
- To liek ledusskapī uz pāris stundām atdzesēties.
- Pa to laiku nomizo ābolus, sagriež gabaliņos, ko likt iekšā pīrādziņiem. Apber tos ar kanēli un cukuru.
- Veltnē mīklu un sagriež četrstūrīšos.
- Vidū četrstūrītim liek ābolu un tā stūrus saspiež kopā.
- Pārsmērē ar sakultu olu, uzkaisa mandeļu skaidiņas un liek cepties 180 grādos, līdz tie ir gatavi.
- Atdzisušus pārkaisa ar pūdercukuru.
Recepte: Agita Gabrāne