Ābolu pīrādziņi

Ja zini, ka vakarā jābrauc ciemos, bet nezini, ko ņemt līdzi kā ciema kukuli, tad, lūk - ābolu pīrādziņi būs tieši laikā!

Tas patiešām būs gards cienasts!

FOTO: Mammamuntetiem.lv

Tas patiešām būs gards cienasts!

Sastāvdaļas:

  • 300 g sviesta
  • 300 g krējuma
  • 300 g miltu
  • šķipsniņa sāls
  • āboli 
  • cukurs
  • kanēlis
  • ola pārsmērēšanai
  • mandeļu skaidiņas

Gatavošana:

  • No sviesta, krējuma un miltiem pagatavo mīklu, kurai pievieno nedaudz sāli.
  • To liek ledusskapī uz pāris stundām atdzesēties.
  • Pa to laiku nomizo ābolus, sagriež gabaliņos, ko likt iekšā pīrādziņiem. Apber tos ar kanēli un cukuru.
  • Veltnē mīklu un sagriež četrstūrīšos.
  • Vidū četrstūrītim liek ābolu un tā stūrus saspiež kopā.
  • Pārsmērē ar sakultu olu, uzkaisa mandeļu skaidiņas un liek cepties 180 grādos, līdz tie ir gatavi.
  • Atdzisušus pārkaisa ar pūdercukuru.
Reklāma
Reklāma

Recepte: Agita Gabrāne

 

Sastāvdaļas