Pašu rokām cepta maize ar dažādām sēklām. Bezgala gardi!
Maizes pagatavošanas laiks: 2 stundas
Porcija: 4 cilvēkiem
Nepieciešams:
Pilngraudu kviešu milti – 450 g
Kefīrs – 300 ml
Silts ūdens – 200 ml
Olīveļļa – 60 ml
Sēklu maisījums (ķirbju, sezama, saulespuķu) – 3 saujas
Rimi olīvas bez kauliņiem – 150 g
Svaigais raugs – 20 g
Cukurs – 1,5 ēdamk.
Sāls – 1 ēdamk.
Pagatavošana:
1. Traukā iejauc raugu, sāli, cukuru un pievieno siltu ūdeni;
2. Ļauj raugam uzbriest vismaz 15 minūtes, tad pievieno olīveļļu un kefīru (istabas temperatūrā);
3. Olīvas sajauc ar sēklu maisījumu un miltiem, masu rūpīgi samaisi, atstāj mīklu nedaudz mitru;
4. Lej mīklu ietaukotā maizes formā, novieto uzrūgt uz 40 minūtēm siltā vietā;
5. Sakarsē krāsni līdz 200°C un liec maizi cepties uz 40 minūtēm, līdz tā ir gatava.
Recepte: ''Aikāgaršo''