Grieķu virtuves īpašais saldēdiens - jogurta torte
Viena no populārākajām virtuvēm pasaulē ir Grieķijas virtuve. Grieķu ēdieni ir garšvielām bagāti un aromātiski. Desertos tiek piedāvātas dažādas kūkas, kuru sastāvā ir sviesta mīkla, jogurts, medus sīrups un citas gardas lietas. Šoreiz kā desertu izmēģini kūku ar grieķu jogurtu!
Sastāvdaļas:
- Grieķu jogurts - 800 g
- Olas -6 gab.
- Brūnais cukurs - 200 g
- Riekstu maisījums - 200 g
- Žāvētas plūmes - 200 g
- Dekoram - svaigas vai saldētas ogas 400 g
Gatavošana:
- Blenderī sasmalcina riekstus un žāvētas plūmes.
- Cepamajā formā ieklāj cepampapīru, pa virsu kārto samalto riekstu un plūmju masu, izveidojot tortes pamatni.
- Cepeškrāsni sakarsē līdz 160 grādiem.
- Sakuļ olas ar cukuru un jogurtu, lej kūkas formā, cep 45-60 minūtes.
- Atdzesē un pasniedz kopā ar ogām.
Recepte: ''Aikāgaršo''