Bumbieru pīrāgs saldai pēcpusdienai
Pats vienkāršākais veids, kā padarīt pēcpusdienu patiešām patīkamu, ir izcept pīrāgu!
Sastāvdaļas:
- 200 g sviesta
- 500 g bumbieru (no mājās gatavota kompota)
- 150 g cukura
- 200 g miltu
- 3 olas
- 100 g kokosriekstu skaidiņas
- 1 tējk. cepamā pulvera
- vaniļas cukurs
- pūdercukurs pārkaisīšanai
Gatavošana:
- Uzkarsē cepeškrāsni līdz 180 grādu temperatūrai. Veidni ietauko ar sviestu.
- Bumbierus sagriež kubiņos, ko liek masā. Pīrāga dekorešanai domātās bumbiera pusītes iegraiza.
- Bļodā saputo cukuru, vaniļas cukuru un sviestu.
- Kad ir iegūta pabieza, viendabīga masa, pa vienai pievieno olas un turpina kult.
- Sijājot miltus caur sietu, tiem pieber cepamo pulveri un pakāpeniski pievieno mīklai.
- Visu sakuļ viendabīgā masā.
- Smalkākos gabaliņos sagrieztos bumbierus pievieno mīklai, vairāk nekuļ.
- Mīklai pievieno kokosriekstu skaidiņas un izmaisa.
- Lej mīklu veidnē, izlīdzinot tās virsmu un pa virsu liekot bumbieru pusītes.
- Cep 40-50 minūtes. Pīrāga gatavību var pārbaudīt ar koka irbulīti.
- Kad pīrāgs atdzisis, to pārkaisa ar pūdercukuru.
Recepte: Agita Gabrāne