Vienkāršais mannā-ķirbju pīrāgs. Pasniedzams ar pienu vai siltu tēju
Pīrāgi nav parasts ēdiens, tie ir tik dažādi! Sākot ar mazajiem, zeltaini mirdzošajiem vecmāmiņas ceptajiem speķa pīrādziņiem, līdz pat mūsdienu - gardajiem, mammas ceptajiem magoņu pīrāgiem. Tāda, nu, ir bijusi pīrāgu un pīrādziņu evolūcija! Izmēģini ko jaunu - mannā pīrāgu!
Sastāvdaļas:
Mīklai:
- ķirbis - 300 g.
- mannā - 1 glāze
- milti - 1 glāze
- kefīrs - 1 glāze
- cukurs - 1 glāze
- olas - 2 gab.
- sviests, eļļa - 50 g
- soda - 1 tējk.
- magones
Pārliešanai:
- piens - 2 glāzes
- 2 ēd.k. cukura
- vaniļas cukurs
- nedaudz kanēlis
Gatavošana:
- Ķirbi nomizo un sarīvē uz smalkas rīves.
- Bļodā sakuļ olas ar cukuru, sodu.
- Pievieno kefīru un ķirbi, kuram nolej lieko sulu.
- Mīklai nedaudz pievieno eļļu (~2 ēd.k.), magones un mannā.
- Beigās mīklā iesijā miltus.
- Mīklu samaisa un lej ietaukotā veidnē.
- Pīrāgu cep 180 grādos, apmēram 40 minūtes.
- Gatavību pārbauda ar koka irbulīti.
- Bļodā ielej pienu, pievieno cukuru, vaniļas cukuru un kanēli.
- Kad pīrāgs ir gatavs, to izņem no cepeškrāsns un pāri lej piena maisījumu, līdz tas sasūcies pīrāgā.
- Pīrāgu liek cepeškrāsnī uz 5-7 minūtēm pacepties.
Iznākumā pīrāgs nav sauss un ir ļoti gards pie brokastu kafijas!
Recepte: Agita Gabrāne