Vienkāršais mannā-ķirbju pīrāgs. Pasniedzams ar pienu vai siltu tēju

Pīrāgi nav parasts ēdiens, tie ir tik dažādi! Sākot ar mazajiem, zeltaini mirdzošajiem vecmāmiņas ceptajiem speķa pīrādziņiem, līdz pat mūsdienu - gardajiem, mammas ceptajiem magoņu pīrāgiem. Tāda, nu, ir bijusi pīrāgu un pīrādziņu evolūcija! Izmēģini ko jaunu - mannā pīrāgu!

Pīrāgi un pīrādziņi vienmēr ir labi garšojuši pie kafijas vai tējas tasītes!

FOTO: Mammamuntetiem.lv

Pīrāgi un pīrādziņi vienmēr ir labi garšojuši pie kafijas vai tējas tasītes!

Sastāvdaļas:

Mīklai:

  • ķirbis - 300 g.
  • mannā - 1 glāze
  • milti - 1 glāze
  • kefīrs - 1 glāze
  • cukurs - 1 glāze
  • olas - 2 gab.
  • sviests, eļļa - 50 g
  • soda - 1 tējk.
  • magones

Pārliešanai:

  • piens - 2 glāzes
  • 2 ēd.k. cukura
  • vaniļas cukurs
  • nedaudz kanēlis

Gatavošana:

  • Ķirbi nomizo un sarīvē uz smalkas rīves.
  • Bļodā sakuļ olas ar cukuru, sodu.
  • Pievieno kefīru un ķirbi, kuram nolej lieko sulu.
  • Mīklai nedaudz pievieno eļļu (~2 ēd.k.), magones un mannā.
  • Beigās mīklā iesijā miltus.
  • Mīklu samaisa un lej ietaukotā veidnē.
  • Pīrāgu cep 180 grādos, apmēram 40 minūtes.
  • Gatavību pārbauda ar koka irbulīti.
  • Bļodā ielej pienu, pievieno cukuru, vaniļas cukuru un kanēli.
  • Kad pīrāgs ir gatavs, to izņem no cepeškrāsns un pāri lej piena maisījumu, līdz tas sasūcies pīrāgā.
  • Pīrāgu liek cepeškrāsnī uz 5-7 minūtēm pacepties.
Reklāma
Reklāma

Iznākumā pīrāgs nav sauss un ir ļoti gards pie brokastu kafijas!

Recepte: Agita Gabrāne

 

Sastāvdaļas