Rotaļīgā kuliča jeb Lieldienu maizes recepte
Katru gadu, cepot tautā saukto ''Lieldienu maizi'', varam pilnveidot kuliča cepšanas tehniku un līdz ar to, arī noformējumu. Šogad izcep vienu lielo - galveno kuliču un mazus kuličiņus, lai bērniem prieks!
Sastāvdaļas:
- 200 ml silta piena
- 100 g izkausēta sviesta
- 100 g cukura
- 25 g rauga
- 0.5 kg miltu
- 3 olas
- sukādes, citrona miza, rozīnes
Pārziešanai:
- 1 ola
- 2 ēd.k. saldā krējuma
Glazūrai:
- 1 olas baltums
- 100 g pūdercukurs
- 1 ēd.k. citrona sulas
Gatavošana:
- Miltus ar siltu pienu, atdzīvinātu raugu un nedaudz cukuru samaisa un noliek siltā vietā rūgt.
- Tad mīklai pievieno izkausētu sviestu, cukuru, sāli, olas un sarīvētu citrona miziņu, visu samīca, kā arī pievieno sukādes un rozīnes.
- Mīklu pilda kuliča formā un atļauj uzrūgt.
- To liek cepeškrāsnī 200 grādos, cep 40 minūtes.
- Glazūrai - puto olas baltumu ar pūdercukuru, pievieno citrona sulu.
- Kad kuličs atdzisis, to izņem no formas un pārlej ar glazūru.
- Kad glazūra pārlieta, kuliču rotā ar ko vēlās, piemēram, ar šokolādes aplīšiem.
Lai izdodas!
Recepte: Agita Gabrāne