Rotaļīgā kuliča jeb Lieldienu maizes recepte

Katru gadu, cepot tautā saukto ''Lieldienu maizi'', varam pilnveidot kuliča cepšanas tehniku un līdz ar to, arī noformējumu. Šogad izcep vienu lielo - galveno kuliču un mazus kuličiņus, lai bērniem prieks!

Šokolādes aplīši bērnu acīs kuličam liek izskatīties rotaļīgam - kā jau Lieldienās pienākas!

FOTO: Mammamuntetiem.lv

Šokolādes aplīši bērnu acīs kuličam liek izskatīties rotaļīgam - kā jau Lieldienās pienākas!

Sastāvdaļas:

  1. 200 ml silta piena
  2. 100 g izkausēta sviesta
  3. 100 g cukura
  4. 25 g rauga
  5. 0.5 kg miltu
  6. 3 olas
  7. sukādes, citrona miza, rozīnes

Pārziešanai:

  1. 1 ola
  2. 2 ēd.k. saldā krējuma

Glazūrai:

  1. 1 olas baltums
  2. 100 g pūdercukurs
  3. 1 ēd.k. citrona sulas

Gatavošana:

Reklāma
Reklāma
  • Miltus ar siltu pienu, atdzīvinātu raugu un nedaudz cukuru samaisa un noliek siltā vietā rūgt.
  • Tad mīklai pievieno izkausētu sviestu, cukuru, sāli, olas un sarīvētu citrona miziņu, visu samīca, kā arī pievieno sukādes un rozīnes.
  • Mīklu pilda kuliča formā un atļauj uzrūgt.
  • To liek cepeškrāsnī 200 grādos, cep 40 minūtes.
  • Glazūrai - puto olas baltumu ar pūdercukuru, pievieno citrona sulu. 
  • Kad kuličs atdzisis, to izņem no formas un pārlej ar glazūru.
  • Kad glazūra pārlieta, kuliču rotā ar ko vēlās, piemēram, ar šokolādes aplīšiem.

Lai izdodas!

Recepte: Agita Gabrāne

 

Sastāvdaļas