Kefīra un rabarberu plātsmaize ar pavasara garšu - recepte

Kā jau zināms - rabarbers ir tas augs, kurš dārzā izaugs pirmais pat tad, kad zālīte vēl nebūs kārtīgi sazaļojusi un citi dārza augi tikai gatavosies mosties! Kad dārzā jau izauguši pirmie rabarberi, steidz izcept gardo rabarberu plātsmaizi!

Kad pīrāgs atdzisis, to skaisti sagriež gabaliņos un pārkaisa ar pūdercukuru.

FOTO: Mammamuntetiem.lv

Kad pīrāgs atdzisis, to skaisti sagriež gabaliņos un pārkaisa ar pūdercukuru.

Sastāvdaļas:

  1. sviests - 200 g
  2. olas - 3gab.
  3. cukurs - 200 g
  4. kefīrs - 250 ml
  5. dzeramā soda - 1 tēj.k.
  6. kviešu milti - 400 g
  7. rabarberi

Pārliešanai:

  1. olas - 2 gab.
  2. skābais krējums - 200 g
  3. kanēlis - 1 ēd.k.
  4. cukurs - 1 ēd.k.
  5. pūdercukurs - pārkaisīšanai

Gatavošana:

Reklāma
Reklāma
  • Izkausētu sviestu saputo ar cukuru un olām.
  • Pielej klāt kefīru, pievieno sodu un miltus.
  • Visu sajauc viendabīgā mīklā.
  • Mīklu lej cepamajā pannā, pa virsu ber notīrītus un smalki sagrieztus rabarberus.
  • Pīrāgu liek sakarsētā cepeškrāsnī, nedaudz pacep.
  • Olas samaisa ar skābo krējumu un cukuru, un pārlej saldajam pīrāgam. 
  • Turpina cept, līdz pīrāgs gatavs.
  •  

Recepte: Agita Gabrāne

 

Sastāvdaļas