Māmiņdienas kūka ar ogām
Nu jau klāt ir sirsnīgie pavasara svētki - Māmiņdiena, tāpēc iepriecini savu māmiņu un liec viņai justies īpašai. Izcep gardu kūku!
Sastāvdaļas:
Pamatnei:
- žāvētas aprikozes - 120 g
- žāvētas dzērvenes - 120 g
- lazdu rieksti - 200 g
- kūkas forma - vēlams ar 19 cm diametrā
Krēmam:
- olas - 2 gab.
- brūnais cukurs - 130 g
- apelsīns - 1 gab.
- želatīns - 8 g
- filadelfijas siers - 400 g
Dekoram:
- svaigas vai saldētas ogas - 400 g
Gatavošana:
- Samaļ riekstus, žāvētas aprikozes un dzērvenes. Iegūto masu ieklāj kūkas formā, veido pamatni.
- Olu baltumus atdala no dzeltenumiem. Baltumus sakuļ stingrās putās, bet dzeltenumiem pievieno cukuru un kuļ līdz izveidojas bieza, krēmīga masa.
- Izspiež apelsīna sulu un pievieno tai želatīnu. Pagaida, kamēr želatīns uzbriest, tad sakarsē, pievieno olu dzeltenumus un vēlreiz sakuļ.
- Olu dzeltenumu masai pievieno Filadelfijas sieru un iecilā olu baltumus.
- Krēma masu lej formā un liek ledusskapī vismaz uz 1 stundu, lai tā sastingst.
- Izdekorē kūku ar svaigām vai saldētām ogām un pasniedz.
Recepte: ''Aikāgaršo''