Kakao biskvīta kūka. Svinam!
Vēl viena gardas kūkas recepte, kuru tu noteikti vari izmēģināt un uzcept par godu pavasara sirsnīgākajiem svētkiem - māmiņdienai. Esi radošs!
Sastāvdaļas:
Biskvītam
- kviešu milti - 8 ēd.k.
- olas - 6 gab.
- piens - 200 ml
- brūnais cukurs - 180 g
- soda - 1 tēj.k.
- kakao - 5 ēd.k.
Biskvīta mitrināšanai
- medus - 500 ml
- ūdens - 1 glāze
- laims - 1 gab.
Pildījumam
- saldais krējums - 500 ml
- cukurs - 100 g
- svaigas vai saldētas ogas - 300 g
Gatavošana:
- Olas, cukuru un kakao sakuļ biezā masā, pievieno siltu pienu, miltus un sodu, visu kārtīgi samaisa.
- Sakarsē cepeškrāsni līdz 170 grādiem, iegūto masu lej ietaukotā kūkas formā un cep ~ vienu stundu.
- Biskvītu atdzesē un izņem no formas, nogriež biskvītam nedaudz no virspuses un to sadrupina vai samaļ drumstalās, bet atlikušo biskvīta daļu pārgriež uz pusēm.
- Sajauc medu ar laima sulu un pievieno siltu ūdeni. Abas biskvīta puses kārtīgi aplej ar šo medusūdeni.
- Sakuļ saldo krējumu ar cukuru.
- Liek kopā tortes kārtas - starp biskvīta plāksnēm iesmērē ~ 1/3 krēma un pievieno ogas.
- Atlikušo krēmu liek tortei pa virsu , iesmērē arī tortes sānus, apber ar drumstalām.
- Pirms pasniegšanas atļauj tortei ''ievilkties''.
Recepte: ''Aikāgaršo''