Kakao biskvīta kūka. Svinam!

Vēl viena gardas kūkas recepte, kuru tu noteikti vari izmēģināt un uzcept par godu pavasara sirsnīgākajiem svētkiem - māmiņdienai. Esi radošs!

Šī kūka noteikti garšos visiem ogu un šokolādes mīļotājiem!

FOTO: Mammamuntetiem.lv

Šī kūka noteikti garšos visiem ogu un šokolādes mīļotājiem!

Sastāvdaļas:

Biskvītam

  1. kviešu milti - 8 ēd.k.
  2. olas - 6 gab.
  3. piens - 200 ml
  4. brūnais cukurs - 180 g
  5. soda - 1 tēj.k.
  6. kakao - 5 ēd.k.

Biskvīta mitrināšanai

  1. medus - 500 ml
  2. ūdens - 1 glāze
  3. laims - 1 gab.

Pildījumam

  1. saldais krējums - 500 ml
  2. cukurs - 100 g
  3. svaigas vai saldētas ogas - 300 g

Gatavošana:

Reklāma
Reklāma
  • Olas, cukuru un kakao sakuļ biezā masā, pievieno siltu pienu, miltus un sodu, visu kārtīgi samaisa.
  • Sakarsē cepeškrāsni līdz 170 grādiem, iegūto masu lej ietaukotā kūkas formā un cep ~ vienu stundu.
  • Biskvītu atdzesē un izņem no formas, nogriež biskvītam nedaudz no virspuses un to sadrupina vai samaļ drumstalās, bet atlikušo biskvīta daļu pārgriež uz pusēm.
  • Sajauc medu ar laima sulu un pievieno siltu ūdeni. Abas biskvīta puses kārtīgi aplej ar šo medusūdeni.
  • Sakuļ saldo krējumu ar cukuru.
  • Liek kopā tortes kārtas - starp biskvīta plāksnēm iesmērē ~ 1/3  krēma un pievieno ogas.
  • Atlikušo krēmu liek tortei pa virsu , iesmērē arī tortes sānus, apber ar drumstalām.
  • Pirms pasniegšanas atļauj tortei ''ievilkties''.

Recepte: ''Aikāgaršo''

Biskvīta kūka

 

Sastāvdaļas