Rabarberu žagariņi, rabarberu rausis, klasiskais ķīselis... Piecas izcilas receptes rabarberu baudīšanai!
Citus gadus nez kāpēc par rabarberiem atceros vien īsi pirms Jāņiem, kad rabarberu baudīšanai laika vairs nav atlicis daudz. Tāpēc šogad salieku vienkopus, manuprāt, pilnīgi fantastiskas rabarberu ēdienu receptes, lai rabarberu sezonai plāns ir gatavs!
1. RABARBERU ŽAGARIŅI
Klasiskie žagariņi man garšo tik ļoti, ka ir vērts izmēģināt to variācijas!
2. RABARBERU RAUSIS
Šī recepte mani ir uzrunājusi dēļ tā, ka rausim tiek pievienotas mandeles. Kopā sanāk īsts gardums!
3. RABARBERU KOMPOTS vai KLASISKAIS RABARBERU ĶĪSELIS
Rabarberu sezonā vienu vai otru rabarberu dzērienu noteikti ir jāuzvāra. Atceries, ka rabarberi lieliski sader ar zemenēm, tāpēc, kolīdz gatavas pirmās ogas, ir vērts tās piemest kādam rabarberu ēdienam.
4. RABARBERU CEPUMS
Pilnīgs kraukšķis! Rekomendējams pasniegt ar saldējumu...
5. RABARBERU IEVĀRĪJUMS
Patiesi ir tā, ka pēc Līgo svētkiem rabarberus un skābenes nevajadzētu lietot uzturā, tāpēc šajās skaistajās brīvdienās uzvārām kādu burciņu ar rabarberu ievārījumu!
Autore: Inga Akmentiņa-Smildziņa, mammamuntetiem.lv vadītāja