Biskvīta torte ar zemenēm

Kad ir pienācis izlaiduma laiks un desertā negribās taisīt neko sarežģītu, atmiņā uzausa vecvecmāmiņas gardā un tajā pat laikā vienkāršā biskvīta kūka. Tieši laikā - bezgala garda un vienkārši pagatavojama!

Kūka garšo tikpat  lieliski, cik izskatās!

FOTO: Mammamuntetiem.lv

Kūka garšo tikpat lieliski, cik izskatās!

Sastāvdaļas:

  • 6 olas
  • 6 ēd.k. cukura
  • 6 ēd.k. miltu
  • vaniļas cukurs
  • 0,5 l saldā krējuma
  • daudz zemeņu 
  • 6 ēd.k. cukura putukrējumam
  • mandeļu skaidiņas
  • piparmētru lapiņas

Gatavošana:

  • Kūkai cep trīs kārtas, katrai kārtai ņem divas olas, divas ēdamkarotes cukura un miltu.
  • Olas saputo ar cukuru un vaniļas cukuru stingrās putās.
  • Tad iecilā miltus un mīklu lej ar cepampapīru izklātā veidnē.
  • To liek cepties apmēram 200 grādu temperatūrā un gatavību pārbauda ar koka irbulīti.
  • Tā izcep trīs kārtas.
  • Kamēr kārtas dziest, saputo saldo krējumu ar cukuru. 
  • Saputotajā putukrējumā iemaisa noskalotas, četrās daļās sagrieztas zemenes.
  • Putukrējuma - zemeņu masu pilda starp visām kārtām izņemot augšējo.
  • Kūkas virsu un malas apsmērē ar saputoto putukrējumu.
  • Kūku dekorē kā vēlās - ar apgrauzdētām mandeļu skaidiņām vai ar apgrauzdētām auzu pārslām.
  • Virspusi rotā ar putukrējuma rozēm, zemenēm un piparmētru lapiņām.

Reklāma
Reklāma

Recepte: Agita Gabrāne, speciāli mammamuntetiem.lv

 

Sastāvdaļas

Saistītie raksti