Biskvīta torte ar zemenēm
Kad ir pienācis izlaiduma laiks un desertā negribās taisīt neko sarežģītu, atmiņā uzausa vecvecmāmiņas gardā un tajā pat laikā vienkāršā biskvīta kūka. Tieši laikā - bezgala garda un vienkārši pagatavojama!
Sastāvdaļas:
- 6 olas
- 6 ēd.k. cukura
- 6 ēd.k. miltu
- vaniļas cukurs
- 0,5 l saldā krējuma
- daudz zemeņu
- 6 ēd.k. cukura putukrējumam
- mandeļu skaidiņas
- piparmētru lapiņas
Gatavošana:
- Kūkai cep trīs kārtas, katrai kārtai ņem divas olas, divas ēdamkarotes cukura un miltu.
- Olas saputo ar cukuru un vaniļas cukuru stingrās putās.
- Tad iecilā miltus un mīklu lej ar cepampapīru izklātā veidnē.
- To liek cepties apmēram 200 grādu temperatūrā un gatavību pārbauda ar koka irbulīti.
- Tā izcep trīs kārtas.
- Kamēr kārtas dziest, saputo saldo krējumu ar cukuru.
- Saputotajā putukrējumā iemaisa noskalotas, četrās daļās sagrieztas zemenes.
- Putukrējuma - zemeņu masu pilda starp visām kārtām izņemot augšējo.
- Kūkas virsu un malas apsmērē ar saputoto putukrējumu.
- Kūku dekorē kā vēlās - ar apgrauzdētām mandeļu skaidiņām vai ar apgrauzdētām auzu pārslām.
- Virspusi rotā ar putukrējuma rozēm, zemenēm un piparmētru lapiņām.
Recepte: Agita Gabrāne, speciāli mammamuntetiem.lv