Karstie rabarberi. Pēdējais brīdis izmēģināt šos kārtainās mīklas rullīšus
Dodoties ciemos vai gaidot viesus, vienmēr noderēs gardu un viegli pagatavojamu vasarīgu desertu receptes, ar kurām palutināt savus mīļos. Rimi veselīgas ēšanas kustības Aikāgaršo šefpavārs piedāvā kārtainās mīklas raušus - karstos rabarberus.
Pagatavošanas laiks: 25 minūtes
Porciju skaits: 4 cilvēkiem
Nepieciešams:
Kārtainā sviesta mīkla – 400 g
Rabarberi – 3 līdz 4 gab.
Brūnais cukurs – 3 līdz 4 ēdamk.
Malts kanēlis – 2 ēdamk.
Ola – 1 gab.
Pagatavošana:
1. Katru kārtainās mīklas loksni sagriez 2-3daļās;
2. Iesmērē katru loksni ar sakultu olu, pārkaisi ar kanēli un brūno cukuru;
3. Nomizo rabarberus, sagriez tikpat garās strēmelēs kā kārtainās mīklas loksnes;
4. Katru rabarbera šķēlīti ierullē kārtainajā mīklā;
5. Sakarsē cepeškrāsni līdz 220° C un liec cept rabarberu rullīšus. Cep 12 līdz 15 minūtes, līdz tie kļūst zeltaini brūni.
Aikāgaršo ieteikums!
Cukura vietā vari izmantot arī medu. Tāpat vari izmērcēt rabarberus iepriekš sagatavotā sīrupā. Neparastas krāsas rabarberus izdosies iegūt, ja izmērcēsi tos zaļā vai sarkanā sīrupā.