Slinkā Pavlova kūka jeb bezē ar svaigām ogām

Dodoties ciemos vai gaidot viesus, vienmēr noderēs gardu un viegli pagatavojamu vasarīgu desertu receptes, ar kurām palutināt savus mīļos. Šefpavārs Normunds Baranovskis piedāvā vienkāršu un gardu saldēdiena recepti.
Šī deserta pagatavošanā vari izmantot lielu trauku vai arī vari gatavot desertu atsevišķos traukos.

FOTO: Mammamuntetiem.lv

Šī deserta pagatavošanā vari izmantot lielu trauku vai arī vari gatavot desertu atsevišķos traukos.

Pagatavošanas laiks: 5 minūtes; Porciju skaits: 4 cilvēkiem

 

Nepieciešams:

Bezē cepumi – 150 g

Jogurts bez piedevām – 400 g

Dažādas ogas (avenes, zemenes, mellenes, kazenes) – 500 g

Piparmētru lapiņas – 1 saujiņa

 

Pagatavošana:

Reklāma
Reklāma

1. Pusi no ogām saspied vai sablenderē kopā ar daļu no piparmētru;

2. Sadrumstalo bezē cepumus;

3.  1/3 bezē cepumu kārto uz šķīvja, pa virsu liec 1/2 jogurta un 1/2 ogu mērces;

4. Pāri ogām atkal kārto 1/3 bezē cepumu drumstalu, tad atlikušo jogurtu un ogu mērci;

5. Desertu noslēdz ar atlikušo bezē cepumu drumstalu kārtu, rotā ar piparmētru lapiņām.

 

Šefpavāra ieteikums!

Šī deserta pagatavošanā vari izmantot lielu trauku vai arī vari gatavot desertu atsevišķos traukos.

Saistītie raksti