Sulīgais biskvīta - ogu sacepums
Skatoties, kā gatavojas vasarīgās ogas, mammai ienāca prātā ideja siltajam saldajam ēdienam - ogām ar biskvītu. Biskvītu var cept ne tikai kūkās un ruletēs, to var veidot arī dažādos saldajos sacepumos!
Sastāvdaļas:
Biskvītam:
- 3 olas
- 3 ēd.k. cukura
- vaniļas cukurs
- 3 ēd.k. miltu
Apakšējai kārtai:
- dažādas ogas
- cukurs
- kanēlis
Pasniegšanai:
- saldējums vai putukrējums
Gatavošana:
- Ar mikseri saputo olas ar cukuru un vaniļas cukuru gaisīgās putās.
- Pievieno miltus, lēnām izmaisa.
- Veidnītēs kārto noskalotas ogas, tās pārkaisa nedaudz ar cukuru un kanēli.
- Ogām virsū klāj saputoto biskvīta masu.
- Tos cep sakarsētā cepeškrāsnī 180 grādos, kamēr biskvīts gatavs.
- Gatavu to pārkaisa ar pūdercukuru.
Recepte: Agita Gabrāne