Krēmīgais saules augļu pīrāgs! Garda augļu recepte

Vai esi ēdis plūmju, nektarīnu, aprikožu vai persiku pīrāgu? Šodien ir īstā diena, lai izbaudītu krēmīgu un trakoti gardu saldēdienu!

Sulīgs un trakoti gards.

FOTO: Mammamuntetiem.lv

Sulīgs un trakoti gards.

Pagatavošana laiks: 50 min

Porcija: 6 cilvēkiem

 

Nepieciešams:

Smilšu mīkla – 300 g

Saldais krējums – 250 g

Brūnais cukurs – 100 g

Olas dzeltenums – 3 gab.

Saules augļi (plūmes, nektarīni, aprikozes, persiki) – ap 10 augļu 

 

 

Pagatavošana:

 

Reklāma
Reklāma

1. Uzsildi cepeškrāsni līdz 200o

2. Plāni izrullētu mīklu ieklāj cepamajā formā un liec cepties uz 15 minūtēm

3. Tajā laikā uzkarsē saldo krējumu ar vaniļu un cukuru

4. Citā traukā sakul olas dzeltenumu un pārlej ar karstu saldo krējumu

5. Samaisi un lej izceptajā smilšu mīklas pamatnē.

6. Noskalo, attīri saules augļus un sagriez tos daiviņās, kārto virs krēma. 

7. Cepeškrāsns temperatūru samazini līdz 160o C un liec cept pīrāgu. Cepšanas ilgums – vismaz 30 minūtes.

 


Aikāgaršo padoms!

Pasniedz ar ogu mērci vai svaigām piparmētrām. Šis pīrāgs labi garšo arī kopā ar skābo krējumu.

 

Sastāvdaļas