Drumstalu ogu kūka ar mandelēm. Izcili kopā ar saldējumu!
Karstā laikā saldējums ir ēdiens Nr.1. Ja to pasniedz kopā ar drumstalu kūku, tad garšas kārpiņas būs palutinātas pilnībā. Aikāgaršo šefpavārs Normunds Baranovskis stāsta, kā pagatavot vienkāršu, bet gardu drumstalu kūku.
Pagatavošanas laiks: 40 minūtes
Porciju skaits: 4 cilvēkiem
Nepieciešams:
Pamatnei:
Saldētas vai svaigas ogas – 500 g
Rimi cukurs – 100g
Drumstalām:
Rimi sviests – 100 g
Milti – 100 g
Mandeļu milti vai saberzti mandeļrieksti – 100 g
Pūdercukurs – 100 g
Sāls – šķipsniņa
Pasniegšanai:
Selection by Rimi saldējums – 4 saldējuma bumbas
Pagatavošana:
1. Gatavo drumstalas – sajauc sviestu ar miltiem, mandeļu miltiem, pūdercukuru un šķipsniņu sāls
2. Masu atdzesē ledusskapī līdz sviests sastingst
3. Sakarsē cepeškrāsni līdz 180° C, izvēlies formu kūkas pamatnei un tajā ieber ar cukuru sajauktas, saldētas vai svaigas ogas
4. Pārkaisi sagatavotās drumstalas un cep 20 līdz 30 minūtes, līdz drumstalas kļuvušas zeltainas
5. Kūku pasniedz siltu, trauciņos kopā ar Rimi saldējumu, kas gatavots mazā Ziemeļitālijas pilsētiņā pēc vislabākās receptes.