Siera kūka ar ķirbi - rudenīgs gardums

Rudens ir tas gadalaiks, kad ķirbju gardumi ir neatņemama ikdienas sastāvdaļa. Varam gatavot ne tikai gardus ķirbju dzērienus vai kēksiņus, bet arī kūkas!

Ļoti iespējams, ka vienam vēderam ar vienu kūkas gabaliņu nepietiks!

FOTO: Mammamuntetiem.lv

Ļoti iespējams, ka vienam vēderam ar vienu kūkas gabaliņu nepietiks!

Sastāvdaļas:

  • 300g ķirbja biezenis
  • 200g cukurs
  • 600g krējumsiers
  • 3 ēd.k. kartupeļu ciete
  • 3 olas
  • vaniļas cukurs
  • ingvers
  • 1 tējk. kanēlis
  • citrona sula
  • 1 paciņa selgas klasiskie cepumi
  • 100g sviests

Gatavošana:

  • Ķirbi nomizo, sagriež nelielos gabaliņos, izvāra mīkstu.
  • Nolej ūdeni un ķirbi sablenderē, atdzesē.
  • Krējumsieram pievieno olas, vaniļas cukuru, cukuru, pierīvē ingveru, visu rūpīgi samaisa.
  • Masai pieliek kartupeļu cieti, kanēli un iespiež citronu, beigās pievieno ķirbju masu. 
  • Visu rūpīgi samaisa.
  • Cepumus sadrupina, tiem pievieno izkausētu sviestu, samaisa.
  • Cepumu masu klāj cepamajā veidnē, liek sakarsētā cepeškrāsnī uz 5 minūtēm cepties.
  • Tad to izņem ārā, atdzesē.
  • Atdzisušai cepumu masai lej virsū krējumsiera masu, izlīdzina.
  • Liek sakarsētā cepeškrāsni un cep 180 grādos gatavu.

Pārbaudīt kūkas gatavību var - pakustinot kūkas formu pārbaudīt, vai masa nav vairs šķidra.

Reklāma
Reklāma

Recepte: Agita Gabrāne

 

Sastāvdaļas