Siera kūka ar ķirbi - rudenīgs gardums
Rudens ir tas gadalaiks, kad ķirbju gardumi ir neatņemama ikdienas sastāvdaļa. Varam gatavot ne tikai gardus ķirbju dzērienus vai kēksiņus, bet arī kūkas!
Sastāvdaļas:
- 300g ķirbja biezenis
- 200g cukurs
- 600g krējumsiers
- 3 ēd.k. kartupeļu ciete
- 3 olas
- vaniļas cukurs
- ingvers
- 1 tējk. kanēlis
- citrona sula
- 1 paciņa selgas klasiskie cepumi
- 100g sviests
Gatavošana:
- Ķirbi nomizo, sagriež nelielos gabaliņos, izvāra mīkstu.
- Nolej ūdeni un ķirbi sablenderē, atdzesē.
- Krējumsieram pievieno olas, vaniļas cukuru, cukuru, pierīvē ingveru, visu rūpīgi samaisa.
- Masai pieliek kartupeļu cieti, kanēli un iespiež citronu, beigās pievieno ķirbju masu.
- Visu rūpīgi samaisa.
- Cepumus sadrupina, tiem pievieno izkausētu sviestu, samaisa.
- Cepumu masu klāj cepamajā veidnē, liek sakarsētā cepeškrāsnī uz 5 minūtēm cepties.
- Tad to izņem ārā, atdzesē.
- Atdzisušai cepumu masai lej virsū krējumsiera masu, izlīdzina.
- Liek sakarsētā cepeškrāsni un cep 180 grādos gatavu.
Pārbaudīt kūkas gatavību var - pakustinot kūkas formu pārbaudīt, vai masa nav vairs šķidra.
Recepte: Agita Gabrāne