Ziemassvētku noskaņās cepam burkānu kūku!

Patiešām - klāt jau ir decemba vidus, necik tālu vairs nav arī Ziemassvētki un atkal jauns, radošs gads! Tāpēc svētku (trešās adventes''!'') ieskaņās cepam kūku!

Mmmmmm!

FOTO: Mammamuntetiem.lv

Mmmmmm!

Sastāvdaļas:

  • 100g sviesta 
  • 3 burkāni
  • 3 olas
  • 100g medus
  • 100g cukura
  • 100g mannas
  • 1 tējk. kanēļa
  • 1 tējk. sodas
  • 1 tējk. rīvēta ingvera
  • nedaudz miltu

Gatavošana:

  • Sviestu izkausē, saputo ar cukuru, medu un olām.
  • Masai pievieno nomizotus, smalki sarīvētus burkānus.
  • Visu kārtīgi samaisa, tad pievieno sarīvētu ingveru, sodu, kanēli, mannu.
  • Visu atkal izmaisa.
  • Ja mīkla ir par šķidru, tad pievieno miltus pēc vajadzības.
  • Masu lej cepamajā veidnē un cep 180 grādos gatavu, pārbaudot ar koka irbulīti.

Recepte: Agita Gabrāne

Reklāma
Reklāma

 

Sastāvdaļas