Ziemassvētku noskaņās cepam burkānu kūku!
Patiešām - klāt jau ir decemba vidus, necik tālu vairs nav arī Ziemassvētki un atkal jauns, radošs gads! Tāpēc svētku (trešās adventes''!'') ieskaņās cepam kūku!
Sastāvdaļas:
- 100g sviesta
- 3 burkāni
- 3 olas
- 100g medus
- 100g cukura
- 100g mannas
- 1 tējk. kanēļa
- 1 tējk. sodas
- 1 tējk. rīvēta ingvera
- nedaudz miltu
Gatavošana:
- Sviestu izkausē, saputo ar cukuru, medu un olām.
- Masai pievieno nomizotus, smalki sarīvētus burkānus.
- Visu kārtīgi samaisa, tad pievieno sarīvētu ingveru, sodu, kanēli, mannu.
- Visu atkal izmaisa.
- Ja mīkla ir par šķidru, tad pievieno miltus pēc vajadzības.
- Masu lej cepamajā veidnē un cep 180 grādos gatavu, pārbaudot ar koka irbulīti.
Recepte: Agita Gabrāne