Auzu pārslu cepums ar ābolu un riekstu pildījumu
Raimonds Zommers uzskata, ka Latvijas produkti ir fantastiski - tos var likt katlā vai uz pannas un veidot mūsdienu latviskās virtuves garšu. Te viņš piedāvā auzu pārslu cepumu ar ābolu un riekstu pildījumu. Gatavo un izbaudi!
4 porcijas
Pagatavošana – vidēji ātri
Mīklai:
2 olas
150 g auzu pārslu
200 g sviesta istabas
temperatūrā
150 g Dansukker cukurbiešu
cukura
400 g miltu
50 g kaltētu dzērveņu
40 g ķirbju sēklu
Pildījumam:
500 g ābolu
100 g Dansukker cukurbiešu
cukura
2 ēd. k. apgrauzdētu,
nomizotu un sakapātu lazdu
riekstu
1 kanēļa standziņa
1 zvaigžņu anīss
1 krustnagliņa
1. Bļodā liek sviestu, pievieno olas un samaisa. Iejauc
pārējos produktus un samīca mīklu. Uz pusstundu ievieto
ledusskapī.
2. Mīklu liek uz plāts, izveido divus apļus (~ 12 cm
diametrā), ievieto 200 grādu karstā cepeškrāsnī un cep ~ 5
minūtes. Izņem laukā un atdzesē.
3. Gatavo pildījumu: ābolus nomizo, sagriež mazos gabaliņos un ber katlā. Pārber cukuru, pievieno garšvielas, uzvāra un uz lēnas uguns turpina vārīt, līdz āboli kļūst caurspīdīgi un daļēji pat izjūk. Kanēli un zvaigžņu anīsu izņem un iemaisa riekstus. Atdzesē.
4. Apakšā liek vienu izcepto apli. Uz tā liek porciju veidnē iepildītu biezeni un virsū klāj otru cepuma apli (sk. attēlu).
Avots: "Zommers. Mūsdienu virtuve", www.whitebook.lv