Visdrumstalainākās drumstalu kūkas recepte
Nevajag pūlēties gatavot sarežģītus un laikietilpīgus saldos ēdienus, izcep drumstalu kūku - tā nekad nepievils!
Sastāvdaļas:
- 300g sviesta
- 200g cukura
- 3 ēd.k. skābā krējuma
- 1 tējk. dzēstas sodas (ar etiķi)
- 3 olas
- nedaudz citrona sulas
- vaniļas cukurs
- 500g miltu
- plūmju ievārījums
Biezpiena masai:
- 2 paciņas biezpiena
- 2 olas
- 100g cukura
- 2 ēd.k. cietes
- 3 ēd.k. skābā krējuma
Gatavošana:
- Sagatavo mīklu (sajaucot visas sastāvdaļas), izklāj vienu kārtu, pārziež ar ievārījumu.
- Tālāk liek biezpiena masu.
- Pa virsu klāj mīklu.
- Pāri pārkaisa kokosa skaidiņas.
- Kad plātsmaize gatava (izcepta 180 grādos un pārbaudīta ar koka irbulīti), to pārkaisa ar pūdercukuru.
Recepte: Agita Gabrāne