Gardās biskvīta kūkas recepte
Brīvdienās - atpūšoties ir tik labi nobaudīt kādu pašceptu kārumu pie kafijas tases draudzeņu kompānijā vai arī vienkārši ar kādu labu grāmatu rokās. Tāpēc izcep gardo biskvīta kūku un padari nedēļas nogali saldāku! Ieteikums - lai biskvīta kārtas sanāktu silti/gaiši brūnas/dzeltenīgas, tad tās ir jācep ar māju olām!
Sastāvdaļas:
Biskvītam:
- 9 olas
- 9 ēdamk. cukura
- 9 ēdamk. miltu
Kremam:
- 3 olas
- 9 ēdamk. cukura + vanilīns
- 3 ēdamk. miltu + 50g piena
- 300g sviesta + nedaudz pūdercukurs
- 500ml piena
Pildījumam - sablenderētas avenes ar cukuru (ievārījums/zapte).
Dekoram - ''selgas'' cepumi (sadrupināti) vai mandeļu skaidiņas (apceptas).
Gatavošana:
Šai kūkai cepam trīs biskvīta kārtas. Katrai kārtai ņem 3 olas, 3 ēdamkarotes cukura, 3 ēdamkarotes miltu un vienam biskvītam atsevišķi pievieno 1 ēdamkaroti kakao.
- Olas baltumu atdala no dzeltenuma.
- Dzeltenumam pievieno cukuru un saputo.
- Tad dzeltenumā iecilā miltus un beigās - saputotu olas baltumu.
- Masu liek ietaukotā veidnē, 180 grādu sakarsētā cepeškrāsnī cep gatavu.
- Tā pagatavo un izcep visas 3 kārtas.
- Kamēr kārtas dziest, gatavo kremu.
- Olas saputo ar cukuru, vanilīnu, miltiem un pienu viendabīgā masā.
- Katliņā uzvāra 0.5l piena, tad to pakāpeniski lej olu masā, kārtīgi izmaisa un visu lej atpakaļ katliņā, un vāra, līdz masa kļūst skāba krējuma konsistencē.
- Tad šo masu atdzesē.
- Sviestu ar pūdercukuru puto ar mikseri, līdz tas kļūst gaišs.
- Tad tai klāt liek 1/3 izvārītās, atdzesētās krema masas un turpina miksēt.
- Tā turpina pievienot visu krema masu sviestam un saputo kopā, līdz krems ir gatavs.
- Ja vēlas kremu iekrāsot - pievieno kakao pulveri.
- Sāk kārtot kūku - uz gaišās biskvīta kārtas klāj sablenderētās avenes, virsū klāj kārtu krema.
- Kā nākošo kārtu liek brūno biskvītu un pārziež ar kremu.
- Tad liek virsū trešo biskvītu - visu kūku pārsmērē ar kremu un dekoram arī izmanto vārītā krema masu.
- Kūkas maliņas apbārsta ar sadrupinātiem cepumiem vai apceptām mandeļu skaidiņām.
Recepte: Agita Gabrāne