Cukurotas bulciņas ar augļiem
Brīvdienās uzcep mīkstas un smaržīgas bulciņas!
Sastāvdaļas
Mīklai:
200 g kausēta sviesta
1 glāze piena
25 g rauga
1/2 glāze cukura
sāls
1 ola
milti
Pildījumam: augļi, piemēram, āboli vai persiki, 1 ola cukurs sviests
Pagatavošana
Raugu sajauc kopā ar mazliet siltu ūdeni, cukuru un olu, atstāj uz
10 minūtēm ievilkties.
Tad piejauc siltu pienu ( apm.37C), kausēto sviestu, šķipsna sāli
un izsijā miltus ( miltus liek tik daudz, kamēr mīkla vairs nelīp
pie rokām).
Mīklu atstā uz 1 h siltumā.
Pēc tam mīklu vēlreiz samīca un atstā vē uz 30 minūtēm siltumā.
Beigās mīklu samīca, un izrulē taisnstūra formā, apsmērē ar
sviestiņu, nokaisa ar culuru, sarulē to lielā desā un sagriež
gabaliņos, uz katra gabaliņa uzliek izvēlētosaugļus, aizloka
maizītes apakšu.
Tad liek uz cepešpannu, var likt cepampapīru apakšā un liek virsū
bulciņu, pāri bulciņām pārsmērē sakulto olu un uzkaisa vēl
cukuru.
Cep 180 grādos un apmēram 20-30 minūtēm.