Cukurotas bulciņas ar augļiem

Brīvdienās uzcep mīkstas un smaržīgas bulciņas!

Kad bulciņas gatavas, pārkaisi tās ar pūdercukuru.

FOTO: Shutterstock.com

Kad bulciņas gatavas, pārkaisi tās ar pūdercukuru.

Sastāvdaļas
Mīklai:

200 g kausēta sviesta

1 glāze piena

25 g rauga

1/2 glāze cukura

sāls

1 ola

milti

Reklāma
Reklāma

Pildījumam: augļi, piemēram, āboli vai persiki, 1 ola cukurs sviests

 

Pagatavošana
Raugu sajauc kopā ar mazliet siltu ūdeni, cukuru un olu, atstāj uz 10 minūtēm ievilkties.
Tad piejauc siltu pienu ( apm.37C), kausēto sviestu, šķipsna sāli un izsijā miltus ( miltus liek tik daudz, kamēr mīkla vairs nelīp pie rokām).
Mīklu atstā uz 1 h siltumā.
Pēc tam mīklu vēlreiz samīca un atstā vē uz 30 minūtēm siltumā.
Beigās mīklu samīca, un izrulē taisnstūra formā, apsmērē ar sviestiņu, nokaisa ar culuru, sarulē to lielā desā un sagriež gabaliņos, uz katra gabaliņa uzliek izvēlētosaugļus, aizloka maizītes apakšu. 
Tad liek uz cepešpannu, var likt cepampapīru apakšā un liek virsū bulciņu, pāri bulciņām pārsmērē sakulto olu un uzkaisa vēl cukuru.
Cep 180 grādos un apmēram 20-30 minūtēm.

 

Sastāvdaļas