Sāļais kliņģeris bez gaļas un olām - kārdinoša recepte
Kā jau daudzām receptēm un ēdieniem - arī sāļajam kliņģerim ir dažādas cepšanas variācijas. Šoreiz cepam sāļo kliņģeri bez gaļas un olām!
Sastāvdaļas:
- rauga mīkla ( https://www.mammamuntetiem.lv/receptes/piragi-kukas-un-maize/25929/salais-klingeris-tiem-nekarojas-kukas-recepte )
- skābais krējums
- svaigi šampinjoni
- svaigi burkāni
- sīpoli
- marinēti gurķi
- siers
- paprika
- sēkliņu maisījums dekoram
- sviests pārziešanai
Gatavošana:
- Šampinjonus sasmalcina un apcep.
- Burkānus nomizo, sarīvē un arī apcep.
- Smalki sagriež sīpolus, un, ticiet vai nē - apcep.
- Izrullē rauga mīklu, to pārziež ar skābo krējumu.
- Sāk kārtot pildījumu: liek visus apceptos dārzenīšus, pārkaisa papriku, kura sagriezta smalkos kubiņos.
- Tad pa virsu liek salmiņos sagrieztus marinētos gurķus un uzrīvē sieru.
- Kliņģeri rūpīgi sarullē desiņā, veido vēlamo formu.
- Tad to pārsmērē ar izkausētu sviestu un pārkaisa sēkliņu maisījumu.
- Kliņģeri liek cepties 180 grādos apmēram 40 minūtes.
- Atdzisušu kliņģeri dekorē pēc patikas - griežot dārzeņu puķītes. Dekorācijas iezīmē ar saputotu saldo krējumu, kuram piebērts sāls - spiežot caur tūtiņu.
Recepte: Agita Gabrāne