Cepam mājas kūku ar svaigām zemenēm!
Pilnīgi neticami - tikko pagalmā vēlām sniega vīrus un šļūcām ar ragavām no kalna, bet te - vasaras brīvlaiks klāt! Vasarīgo dvesmu kūka būs tieši laikā!
Sastāvdaļas:
Biskvītam:
- 18 olas
- 18 ēdamk. cukura
- 18 ēdamk. miltu
Vārītajam kremam:
- 6 olas
- 18 ēdamk. cukura + vaniļas cukura
- 6 ēdamk. miltu + 100g piena
- 1l piens
- 600 g sviesta + nedaudz pūdercukura
Zemeņu pildījumam:
- 1kg zemeņu+nedaudz cukura
Gatavošana:
Katru biskvīta kārtu cep atsevišķi.
- Virtuves kombainā iesit 6 olas un pievieno 6 ēdamk. cukura. To puto gaisīgās putās.
- Ar slotiņu iecilā 6 ēdamk. miltu.
- Masu lej ar cepampapīru izklātā pannā.
- Liek uzkarsētā cepeškrāsnī, cep 180 grādos gatavu. Gatavību pārbauda ar koka irbulīti.
- Šādā veidā izcep trīs kārtas.
- Gatavo kremu: olas, cukuru, vanilīnu, miltus un pienu ar putu slotiņu samaisa viendabīgā masā.
- Katliņā uzvāra pienu, tad to lej olu masā un kārtīgi izmaisa. Lej atpakaļ katliņā un vāra uz lēnas uguns, kamēr tā kļūst skāba krējuma konsistencē. Masu atdzesē.
- Sviestu saputo ar nedaudz klāt piebērtu pūdercukuru.
- Sviesta masai pievieno atdzesēto kremu, saputo viendabīgā konsistencē.
- Lielāko daļu zemenes sablendē, pievieno cukuru un izmaisa.
- Atdzisušai biskvīta kārtai pārklāj sablenderētās zemenes, virsū klāj vārīto kremu. Liek nākošo biskvītu, pārklāj ar zemeņu masu un vārīto kremu.
- Visu kūku pārsmērē ar vārīto kremu.
- Dekorē ar svaigām zemenēm un piparmētru lapiņām - tālāk jau ko sirds vēlās!
Recepte: Agita Gabrāne