Pufīgā rabarberu drumstalu plātsmaize

Tu pat nepamanīsi brīdi, kad rabarberi tavā dārziņā jau būs sačokurojušies un palikuši nesimpātiski, tāpēc neatliec uz pēdējo mirkli un izcep gardāko plātsmaizi ciemā jau tagad!

Īstā plātsmaize,ar kuru sākt vasaru!

FOTO: Mammamuntetiem.lv

Īstā plātsmaize,ar kuru sākt vasaru!

Sastāvdaļas:

  1. 4 lieli rabarberu kāti
  2. kanēlis 
  3. 5 olu baltumi

Smilšu mīklai:

  1. 500g sviesta
  2. 300g cukura
  3. 400g miltu
  4. 5 olu dzeltenumi
  5. vaniļas cukurs

Biezpiena masai:

  1. 3 paciņas biezpiena
  2. 5 olas
  3. vaniļas cukurs
  4. 200g cukura
  5. 4 ēdamk. skābā krējuma
  6. 2 ēdamk. kartupeļu miltu

Gatavošana:

Reklāma
Reklāma
  1. Bļodā sagriež nelielos gabaliņos sviestu, pievieno visas sastāvdaļas, kas paredzētas smilšu mīklai.
  2. Ar mikseri visu samikserē drumstaliņās.
  3. Rabarberus nomizo un smalki sagriež.
  4. Olu baltumus saputo singrās putās.
  5. No nepieciešamajām sastāvdaļām pagatavo biezpiena masu, samaisot visas sastāvdaļas kopā.
  6. Pannā ieklāj cepampapīru. Tajā ieber lielāko daļu drumstalu, izlīdzinot pa pannu.
  7. Drumstalām pārber sasmalcinātos rabarberus. Tos pārkaisa ar kanēli.
  8. Rabarberiem pāri lej biezpiena masu.
  9. Visu pārklāj ar olu saputoto olbaltumu.
  10. Beigās pārkaisa ar atlikušajām drumstalām.
  11. Plātsmaizi liek sakarsētā cepeškrāsnī, cep 180 grādos, apmēram 40-50 minūtes.

Recepte: Agita Gabrāne

 

Sastāvdaļas