Rabarbermaize ar zemenēm
Šeku, reku - supergardā rabarbermaize klāt!
Sastāvdaļas:
Mīklai
- 200g sviesta
- 300g cukura
- 5 olas
- 1 tējk. sodas
- 200g miltu
- 100g piena
- vaniļas cukurs
Virskārtai
- 400g rabarberu
- 200g zemeņu
- 2 paciņas biezpiena
- 3 ēdamk. skābā krējuma
- 2 ēdamk. kartupeļu cietes
- 150g cukura
- kanēlis
Gatavošana:
- Mīkstu sviestu saputo ar cukuru, pa vienai klāt pievienojot trīs olas.
- Mīklā iemaisa miltus, cepamo pulveri un pienu - sanāk līstoša mīkla.
- Mīklu lej cepampannā.
- Rabarberus nomizo un smalki sagriež, tad kārto virsū mīklai.
- Nomazgā zemenes, pārgriež uz pusēm un liek uz rabarberiem.
- Visu pārkaisa ar kanēli.
- Biezpienu sajauc ar krējumu, pievieno olas.
- Iemaisa cukuru, vaniļas cukuru un kartupeļu miltus.
- Šo masu klāj pāri rabarberiem un zemenēm.
- Cep cepeškrāsnī 180 grādos pusstundu.
Recepte: Agita Gabrāne