Šokolādes cepumi - recepte, ko var pagatavot kopā ar bērnu
Lieliska ideja vienkāršiem cepumiem, kurus cept kopā ar bērniem - garšos gan lieliem, gan maziem!
Sastāvdaļas:
- 200g margarīna
- 150g cukura
- 2 olas
- 1/2 tējk. sodas
- 3 ēdamk. skābā krējuma
- šokolādes gabaliņi vai sveramā šokolāde (tumšā, piena vai baltā)
- milti pēc vajadzības (lai cepumu mīkla ir biezas konsistences)
Gatavošana:
- Kubiņos sagriež margarīnu un katliņā pakausē - noņem no uguns pirms kubiņi ir pilnībā izkusuši.
- Bļodā iesit divas olas, tām pievieno cukuru, skābo krējumu, izkausēto margarīnu un sodu - visu sakuļ. Tad ber miltus un veido biezu konsistenci. Cukuru var bērt vairāk, ja garšo ļoti saldi cepumi. Kā arī - var bērt mazliet mazāk, ja negaršo pārāk saldi.
- Sveramo šokolādi salauž mazos gabaliņos.
- Salauztos šokolādes gabaliņus pieber mīklai un izmaisa.
- Tālāk ar ēdamkaroti ņem mazas(!) mīklas bumbiņas un liek uz cepampannas ne pārāk tuvu vienu otrai - jo tās izpletīsies.
- Cep uzkarsētā cepeškrāsnī apmēram 20 minūtes.
- Kamēr cepas pēdējie cepumi, ūdens peldē izkausē balto un tumšo šokolādi.
- Pirms pasniegšanas to pārlej pāri cepumiem un atļauj sacietēt, nesatraucoties, ka cepumi atdzisīs - tie būs vēl silti!
Recepte: Agita Gabrāne