Supergardā un superdrūpošā Pavlova kūka - cepam mājās!
Mazliet prieka, nedaudz laimes, šķipsniņa saules, daži olu baltumi, labi daudz ogu, simts grami vasaras un re - Pavlova kūkas recepte gatava!
Sastāvdaļas:
- 5 olu baltumi
- 250 grami cukura
- vaniļas cukurs
- tējkarote 9% etiķa
- 1,5 tējk. kukurūzas miltu
- 400 ml saldā krējuma
- 4 tējk. cukura
- dekorēšanai - svaigas dārza ogas, piparmētru lapiņas
Gatavošana:
- Olas baltumu saputo vieglās putās, tad pakāpeniski pievieno pa karotei cukura.
- Turpina putot, līdz olas baltums ir stingrās putās.
- Tad masā iemaisa vaniļas cukuru, etiķi un kukurūzas miltus.
- Uz cepampapīra klāj saputoto masu un izveido apļa formu, kur maliņas veido augstākas par vidu.
- Kad cepeškrāsns sakarsusi līdz 130 grādiem, kūku cep apmēram vienu stundu un piecpadsmit minūtes.
- Tad cepeškrāsni izslēdz, atstājot pavērtas durvis, lai bezē atdziest.
- Kremam saputo saldo krējumu ar cukuru un vaniļas cukuru.
- To klāj virsū atdzisušajam bezē un dekorē ar svaigām ogām (tās nežēlojot) un piparmētru lapiņām.
- Kūku pasniedz uzreiz, līdzko tā gatava, citādi tā atsulosies.
Recepte: Agita Gabrāne