Siera cepumi pikantākam launagam

Pilnīgi neierasts pikantais našķis - siera cepumi ar čili. Šodien launagā cukuru pastumsim malā! 

Cepumus pasniedz siltus.

FOTO: Mammamuntetiem.lv

Cepumus pasniedz siltus.

Sastāvdaļas:

  • 200 ml piena
  • 2 ēd.k. eļļas
  • 200g sviesta
  • 1/2 cepamā pulvera paciņa
  • 300g kukurūzas miltu
  • sāls
  • 100g rīvēts siers (vislabāk - parmezāna)
  • 1 sarkanais čili pipars vai spāņu sauso garšvielu maisījums

Gatavošana:

  • Ja ir vesels čili pipars, tad to noskalo, pārgriež uz pusēm un iztīra.
  • Piparu sīki sasmalcina. Karsē cepeškrāsni uz 200 grādiem.
  • Pienu lej katlā, tam pievieno eļļu un sviestu. Tos karsē, līdz sviests pakusis.
  • Bļodā sajauc kukurūzas miltus ar cepamo pulveri, sāli un sieru.
  • Klāt lēnām lej uzkarsēto pienu ar eļļu un sviestu.
  • Mīklu kārtīgi izmaisa, kamēr viss vienlīdzīgi izlīdzinājies.
  • Tad mīklā iemīca arī čili piparu vai pieber garšvielu maisījumu.
  • Cepampannā ieklāj cepampapīru un ar karotīti liek mazas mīklas piciņas.
  • Cep 250 grādos zeltaini brūnus.
Reklāma
Reklāma