Uzcep izcili gardo kūku brauniju!
Vai tev patīk gatavot? Dodieties uz veikalu pēc garšīgās „Laimas” šokolādes un kopīgiem spēkiem pagatavojiet tētim saldu pārsteigumu!
1. Šokolādes braunija pagatavošanai nepieciešams: tumšā „Laimas”
šokolāde (70%) – 300 g, sviests – 90 g, pekanrieksti – 75 g (var
aizstāt ar valriekstiem), medus – 1 ēdamkarote, kviešu milti – 75
g, olas (lielas) – 2 gab., brūnais muscovado cukurs – 100 g (var
izmantot arī parasto – balto), cepamais pulveris – 1 tējkarote,
vaniļas cukurs – pāris šķipsnu.
2. Ūdens peldē kopā ar sviestu izkausējiet pusi no receptē
paredzētā šokolādes daudzuma. Otru pusi vajadzēs sasmalcināt
nelielos gabaliņos, ko pēc tam iemaisīt braunija mīklā. Cepoties
šie gabaliņi kusīs, un braunijs būs vēl šokolādīgāks.
3. Brauniji mēdz būt ļoti dažādi, bieži vien tiem pievieno riekstus
(parasti valriekstus vai pekanriekstus). Kamēr šokolāde kūst,
sasmalciniet ne pārāk mazos gabalos pekanriekstus. Dažus atstājiet
dekoram. Sasmalcinātos pekanriekstus pievienojiet šokolādes
gabaliņiem.
4. Saputojiet 2 lielas vistu olas ar brūno muscovado cukuru. Šis
cukurs braunijam dos specifisku garšas niansi, taču droši varat
izmantot arī parasto balto cukuru. Kad olas sakultas, pievienojiet
izkausēto šokolādi. Pēc tam masai pievienojiet miltus, ēdamkaroti
medus, nedaudz vaniļas cukura un pustējkaroti cepamā pulvera. Masu
viegli samaisiet, līdz tā kļūst viendabīga, tad iemaisiet
sasmalcinātos riekstus un šokolādes gabaliņus. Lai kūka izskatītos
interesantāk, baltās šokolādes braunijam var pievienot brūnās
šokolādes gabaliņus un otrādi: brūnās šokolādes braunijam – baltās
šokolādes gabaliņus.
5. Kad braunija masa gatava, lieciet to iepriekš līdz 175 grādiem
uzkarsētā cepeškrāsnī. Cepiet 20 minūtes, tad pārbaudiet masu ar
kociņu – tai pie kociņa ir jālīp, bet tā nedrīkst būt šķidra.
Braunijam jābūt diezgan ķepīgam, mīkstam, pat varētu teikt –
pusjēlam. Brauniju varat cept, cik vien biezu vēlaties – no tā
atkarīgs tikai kūkas cepšanas ilgums. Šoreiz cepam plāno brauniju
(apmēram pusotru centimetru bieza mīklas kārta). Braunijs ārkārtīgi
labi garšo, ja to ēd karstu kopā ar saldējumu.
Brauniju var izcept iepriekš un turēt slēgtā traukā pat nedēļu. Mēs
gan nepazīstam nevienu, kuram ir izdevies šo gardumu noturēt
ledusskapī nedēļu – to kaut kā vienmēr apēd ātrāk...