Maigie krējuma cepumi
Cepummīļiem: kad pirksti niez, lai izceptu kādus jaunus un vēl nebijušus cepumus saldam launagam un pašu priekam, izmēģini krējuma cepumus!
Sastāvdaļas:
- 200 g skāba krējuma
- 100 g sviesta
- 2 olas
- 1/2 glāze cukura
- vaniļas cukurs
- 3,5 glāzes miltu
- 1,5 tējk. cepamā pulvera
- pūdercukurs un magoņu sēklas pārkaisīšanai
Gatavošana:
- Olas sakuļ ar cukuru, pievieno mīkstu sviestu un skābo krējumu.
- Visu rūpīgi samaisa.
- Pakāpeniski pievieno miltus, kas sajaukti ar cepampulveri.
- No samīcītās mīklas izveido bumbu un liek ledusskapī uz 2-3 stundām.
- Atdzesēto mīklu izveltnē apmēram 0,5cm biezumā un ar cepumu formiņām izspiež cepumus.
- Cepumus pārsmērē ar sakultu olu, pārkaisa ar cukuru un magonēm.
- Tos cep 180 grādos apmēram 15-20 minūtes.
- Gatavus tos pārkaisa ar pūdercukuru.
Recepte: Agita Gabrāne