Maigie krējuma cepumi

Cepummīļiem: kad pirksti niez, lai izceptu kādus jaunus un vēl nebijušus cepumus saldam launagam un pašu priekam, izmēģini krējuma cepumus!

Vakara našķis pie gardas tējas un cepums uz zoba!

FOTO: Mammamuntetiem.lv

Vakara našķis pie gardas tējas un cepums uz zoba!

 

Sastāvdaļas:

  • 200 g skāba krējuma
  • 100 g sviesta
  • 2 olas
  • 1/2 glāze cukura
  • vaniļas cukurs
  • 3,5 glāzes miltu
  • 1,5 tējk. cepamā pulvera
  • pūdercukurs un magoņu sēklas pārkaisīšanai

 

Gatavošana:

Reklāma
Reklāma
  • Olas sakuļ ar cukuru, pievieno mīkstu sviestu un skābo krējumu.
  • Visu rūpīgi samaisa.
  • Pakāpeniski pievieno miltus, kas sajaukti ar cepampulveri.
  • No samīcītās mīklas izveido bumbu un liek ledusskapī uz 2-3 stundām.
  • Atdzesēto mīklu izveltnē apmēram 0,5cm biezumā un ar cepumu formiņām izspiež cepumus.
  • Cepumus pārsmērē ar sakultu olu, pārkaisa ar cukuru un magonēm.
  • Tos cep 180 grādos apmēram 15-20 minūtes.
  • Gatavus tos pārkaisa ar pūdercukuru.

Recepte: Agita Gabrāne