Recepte pa soļiem visgardākajai kafijas kūkai
Kā likt mājai smaržot pēc kafijas? Izcep kafijas kūku! Smarža neļaus aizmirst, ka šis šedevrs arī jānogaršo!
Sastāvdaļas:
Mīklai
- 4 olas
- 150g pūdercukura
- 60g sviesta
- 125g miltu
- šķipsniņa sāls
- vaniļas cukurs
Krēmam
- 125g nesālīta, mīksta sviesta
- 250g pūdercukura
- 1 ēd.k. piena
- vaniļas cukurs
- 2 ēd.k. šķīstošās kafijas (izšķīdina ar vienu ēdamkaroti vāroša ūdens)
Kārtām
- 250g saldais krējums
- 100g cukurs
Dekoram
- sasmalcināti selgas cepumi
- apcepti, sasmalcināti zemesrieksti
Gatavošana:
- Olas saputo ar cukuru stingrās putās, pievieno vaniļas cukuru.
- Iemaisa izsijātus miltus un beigās pievieno izkausētu sviestu.
- Masu lēnām rūpīgi samaisa un lej ar cepampapīru izklātā veidnē.
- To cep sakarsētā cepeškrāsnī 180 grādos, gatavību pārbaudot ar koka irbulīti.
- Krēmam: sviestu puto ar pūdercukuru un vaniļas cukuru, līdz maisījums kļūst gaišs.
- Beigās iekuļ pienu un izšķīdinātu šķīstošo kafiju.
- Kad biskvīts ir izcepies un atdzisis, to horizontāli pārgriež trīs daļās.
- Saldo krējumu saputo ar cukuru un to smērē uz pirmā biskvīta.
- Tad liek virsū otru biskvīta kārtu, kuru pārsmērē ar kafijas krēmu.
- Pa virsu krēmam ziež plānu kārtiņu putukrējuma.
- Liek trešo biskvīta kārtu un visu kūku (arī malas) pārsmērē ar kafijas krēmu.
- Kūkas malas rotā ar miezerī sasmalcinātiem selgas cepumiem.
- Kūkai pa virsu kaisa zemesriekstus un glīti nodekorē ar kafijas krēma puķītēm.
Recepte: Agita Gabrāne