Saldais kliņģeris ar marmelādi un rozīnēm
Šoreiz svētkos kūkas vietā izcep ar saldiem labumiem pārpildītu (burtiski) kliņģeri!
Sastāvdaļas:
Rauga mīklai
- 25g svaigā rauga
- 150ml piena
- šķipsniņa sāls
- 300g miltu
- nedaudz cukura
- 2 ēdamkraotes eļļas vai sviesta
Pildījumam
- 100g sviesta
- 3 āboli
- 1/2 glāze cukura
- 1 ēd.k. kanēļa
- 1/2 glāze magoņu
- 1 glāze kaltētu dzērveņu
- 1 glāze rozīņu
- 200g krāsainas marmelādes
Dekoram
- ola pārziešanai
- kokosa skaidiņas pārkaisīšanai
- šokolāde pārliešanai
Gatavošana:
- Mīklas pagatavošana: raugu izšķīdina 25ml siltā pienā, kas sajaukts ar 1 tējkaroti cukura un atļauj tam uzrūgt siltā vietā.
- Atlikušajā siltajā pienā iemaisa sāli, nedaudz miltu un ieraugu, to izmaisa.
- Tad pievieno eļļu vai sviestu un atlikušos miltus.
- Mīklu samīca un pārkaisa ar miltiem, bļodu pārsedz ar tīru dvielīti un atstāj siltumā rūgt apmēram vienu stundu.
- Rauga mīklu izveltnē garenu, uz tās lej izkausētu sviestu, pārkaisa magones un cukuru.
- Nomizo ābolus un uz sakņu rīves uzrīvē mīklai, pārkaisa kanēli.
- Rozīnes un dzērvenes iepriekš pārlej ar karstu ūdeni, lai tās uzbriest.
- Tad tās nosusina un ber virsū mīklai.
- Kā beidzamo - sagriež krāsaino marmelādi un arī pārber mīklai.
- Mīklu sarullē ''desiņā'', veidojot kliņģera formu.
- Kliņģeri pārziež ar olu un pārkaisa kokosa skaidiņas.
- To cep 180 grādos aptuveni 30 minūtes.
- Gatavu, atdzisušu kliņģeri pārlej ar izkausētu šokolādi, rotā.
Recepte: Agita Gabrāne