Saldais kliņģeris ar marmelādi un rozīnēm

Šoreiz svētkos kūkas vietā izcep ar saldiem labumiem pārpildītu (burtiski) kliņģeri!

Gards našķis tiešām spēj uzlabot sliktu omu!

FOTO: Mammamuntetiem.lv

Gards našķis tiešām spēj uzlabot sliktu omu!

Sastāvdaļas:

Rauga mīklai

  • 25g svaigā rauga
  • 150ml piena
  • šķipsniņa sāls
  • 300g miltu
  • nedaudz cukura
  • 2 ēdamkraotes eļļas vai sviesta

Pildījumam

  • 100g sviesta
  • 3 āboli
  • 1/2 glāze cukura
  • 1 ēd.k. kanēļa
  • 1/2 glāze magoņu
  • 1 glāze kaltētu dzērveņu
  • 1 glāze rozīņu
  • 200g krāsainas marmelādes

Dekoram

  • ola pārziešanai
  • kokosa skaidiņas pārkaisīšanai
  • šokolāde pārliešanai

Gatavošana:

  • Mīklas pagatavošana: raugu izšķīdina 25ml siltā pienā, kas sajaukts ar 1 tējkaroti cukura un atļauj tam uzrūgt siltā vietā.
  • Atlikušajā siltajā pienā iemaisa sāli, nedaudz miltu un ieraugu, to izmaisa.
  • Tad pievieno eļļu vai sviestu un atlikušos miltus.
  • Mīklu samīca un pārkaisa ar miltiem, bļodu pārsedz ar tīru dvielīti un atstāj siltumā rūgt apmēram vienu stundu.
  • Rauga mīklu izveltnē garenu, uz tās lej izkausētu sviestu, pārkaisa magones un cukuru.
  • Nomizo ābolus un uz sakņu rīves uzrīvē mīklai, pārkaisa kanēli.
  • Rozīnes un dzērvenes iepriekš pārlej ar karstu ūdeni, lai tās uzbriest.
  • Tad tās nosusina un ber virsū mīklai.
  • Kā beidzamo - sagriež krāsaino marmelādi un arī pārber mīklai.
  • Mīklu sarullē ''desiņā'', veidojot kliņģera formu.
  • Kliņģeri pārziež ar olu un pārkaisa kokosa skaidiņas.
  • To cep 180 grādos aptuveni 30 minūtes.
  • Gatavu, atdzisušu kliņģeri pārlej ar izkausētu šokolādi, rotā.
Reklāma
Reklāma

Recepte: Agita Gabrāne

 

Sastāvdaļas