Saldais šokolādes un ķirbju krēma sacepums
Kāpēc gan Helovīnos konfekšu vietā kādam mazam gardumu diedelētājam neiedot šādu gardu našķi?
Sastāvdaļas:
Ķirbja biezenim
- 300g nomizota ķirbja
- 6 ēd.k. cukura
- 1 tējk. kanēļa
- nedaudz malta muskatrieksta
- 1 paciņa biezpiena
- 2 olas
Mīklai
- 300g melnās šokolādes
- 200g mīksta sviesta
- 150g cukura
- 3 olas
- 100g miltu
- 1 ēd.k. kakao pulvera
- šķipsniņa sāls
- tējkarote cepamā pulvera
Gatavošana:
- Katliņā ielej 10 ēdamkarotes ūdens.
- Tajā liek gabaliņos sagrieztu ķirbi, pievieno nosauktās garšvielas un sautē, kamēr ķirbis mīksts.
- Masu atdzesē un sablenderē.
- Tad tai pievieno biezpienu un olas.
- Visu rūpīgi samaisa.
- Sviestu saputo ar cukuru un olām.
- Klāt piemaisa izkausētu šokolādi.
- Miltiem pievieno kakao, cepampulveri un sāli. Samaisa un pievieno mīklai.
- Cepampannā lej mīklu un pa virsu lej ķirbja biezeni, ko nedaudz iemaisa mīklā (lai veidojas rakstiņš) ar karoti.
- Cep 180 grādos apmēram 30 minūtes.
Recepte: Agita Gabrāne