Saldā pupiņu kūka
Vai esi kādreiz aizdomājies, ka no pupiņām var uztaisīt izcilu saldo kūku? Noteikti izmēģini!
Sastāvdaļas:
Kūkas pamatnei
- 250g balto pupiņu
- 200g cukura
- 4 olas
- 1 ēd.k. rīvmaizes
- 2 ēd.k. mannas
- 1 paciņa cepamā pulvera
- vaniļas cukurs
Pildījumam
- 2 glāzes piena
- 4 ēd.k. mannas
- 4 ēd.k. iebiezinātā piena
- 1/2 glāze cukura
- 150g sviesta
- ābolu-dzērveņu ievārījums
Dekorēšanai
- baltā šokolāde
Gatavošana:
- Iepriekšējā vakarā iemērc pupiņas, lai tās uzbriest.
- Kad tās uzbriedušas, izvāra mīkstas. Atdzisušas pupiņas izmaļ caur gaļas mašīnu.
- Tām pievieno cukuru, mannu, rīvmaizi, vaniļas cukuru un olu dzeltenumus. Masu rūpīgi samaisa.
- Sagatavo cepamo veidni.
- Stingrās putās saputo olu baltumus, masā iecilā cepamo pulveri un saputotos olu baltumus.
- Šo masu lej veidnē un cep cepeškrāsnī 180 grādos aptuveni 30 minūtes.
- Pildījumam: katliņā uzvāra pienu ar cukuru.
- Tajā lēnām iekšā ber mannu, nepārtraukti maisot.
- Kad masa piebriedusi, to atdzesē.
- Sviestu saputo ar cukuru un iebiezināto pienu.
- Atdzisušo mannas biezputru sajauc kopā ar sviesta masu.
- Kūkas pamatni pārgriež horizontāli uz pusēm un uz apakšējās kārtas smērē ābolu-dzērveņu ievārījumu.
- Pa virsu smērē sagatavoto pildījumu.
- Liek virsū otru kūkas kārtu un ļauj tai ievilkties.
- Kūku dekorē tai pārlejot izkausētu balto šokolādi.
Recepte: Agita Gabrāne