Snikera kūka pēc labsajūtas izsalkušajiem
Esi izsalcis? Uzkod snikers! Tikai šoreiz - sniker-kūku!
Sastāvdaļas:
Biskvītam
- 80g kakao
- 250g miltu
- šķipsniņa sāls
- 1,5 tējk. sodas
- 150ml piena
- 120g sviesta
- 2 olas
- 200g cukura
Kremam
- 200g sviesta
- 200g grauzdētu zemesriekstu
- 450g vārīts iebiezinātais piens
- 200ml saldā krējuma
- vaniļas cukurs
- 2 ēd.k. cukura
Gatavošana:
- Bļodā sajauc miltus ar kakao, sodu un sāli.
- Olas puto ar cukuru un mīkstu sviestu.
- Tad pievieno pienu un beigās iemaisa miltu maisījumu.
- Masu rūpīgi samaisa un lej ietaukotā veidnē.
- Cep 180 grādos apmēram 25 minūtes.
- Kad biskvīts izcepies, to atdzesē un sagriež horizontāli trijās daļās.
- Kremam: mīkstu sviestu puto ar iebiezināto pienu, tad pievieno grauzdētos zemesriekstus.
- Saldo krējumu saputo stingrās putās ar cukuru un vaniļas cukuru.
- Atdzisušajai kūkas pamatnes kārtai smērē krema kārtu, pēc tam virsū liek putukrējumu.
- Uzliek otru biskvīta kārtu, ko pārziež ar krema kārtu un putukrējumu.
- Pa virsu liek trešo biskvīta kārtu.
- Kūkas malas pārsmērē ar putukrējumu, kam pievienots nedaudz kakao.
- Kūku rotā ar šokolādes puķītēm, baltās šokolādes gabaliņiem.
Recepte: Agita Gabrāne