Gatavojam mājās gardu hotdogu!

Daudzi labprāt kioskos vai benzīntankos pērk šo ātro uzkodu. Pagatavo mājās pats - būs veselīgāk!

Šādi silti hotdogi patiešām garšo lieliski!

FOTO: Shutterstock.com

Šādi silti hotdogi patiešām garšo lieliski!

Mīklas pagatavošana: 

Sastāvdaļas
1. Cukurs    
2. Sāls    
3. Olas    
4. Ūdens    
5. Raugs    
6. Milti

 

Miltus izsijā, lai atdalītu piemaisījumus un piesaistītu vairāk gaisa, kas veicina rauga sēnīšu attīstību. Raugu samaisa ar siltu ūdeni, miltiem un siltā vietā raudzē 15 – 20 minūtes (100 g rauga, 150 g ūdens, 25 g miltu). Līdz 35 grādiem sasildītā pienā vai ūdenī izšķīdina sāli un cukuru, pievieno sakultas olas, raugu, izsijātus miltus (apmēram 5 – 6% miltu atstāj izstrādājumu veidošanai) un samaisa viendabīgu mīklu. Tad pievieno saputotus, mīkstus taukus un mīca, līdz mīkla atlec no rokām un trauka malām, nolīdzina, pārkaisa ar miltiem. Trauku pārsedz ar vāku vai tīru drānu un siltā vietā mīklu raudzē 3 – 3 ½ stundas. Pēc vienas stundas mīkla ir palielinājusies tilpumā 1,5 – 2 reizes, tad to saspaida, lai atdalītu ogļskābo gāzi, kas traucē rauga sēnīšu attīstību, un turpina raudzēšanu vēl 1 – 2stundas. Vislabāk rūgšana norisinās, ja mīklas temperatūra ir 25 – 30 grādi. 
Mīkla uzrūgusi, ja tā tilpumā palielinājusies 2 – 2,5 reizes un, iespiežot mīklā, dobums lēni izlīdzinās. 

 

Hotdogu pagatavošana:

Būs nepieciešmas desiņas - tik, cik hotdogus gribēsiet izcept. Tās ieteicams izvēlēties tādas, kurās nav e vielas un ir gana liels gaļas daudzums.

Mīklu izrullē plānās strēmelēs. Tajās ietin desiņas. 

Reklāma
Reklāma

Liek uz pannas un cep, kamēr mīkla gatava.

Pirms tīšanas, desiņas var apliet ar tomātu mērci vai sinepēm. 

 



Mīklas recepte no grāmatas: Latviešu nacionālie ēdieni/Ņ. Masiļūne.- Rīga: Jumava, 2004)

 

Sastāvdaļas