Biezpiena torte - recepte bez cepšanas. Kūka jāliek saldētavā!
Sastāvdaļas:
- 500g biezpiena
- 3 olu dzeltenumu
- 1/2 glāze pūdercukura
- 100 ml saldā krējuma
- 1/2 citrona sulas
- 50g atlaidināta sviesta
- 200g cepumu pēc izvēles (piemēram - biskvīta, selgas utml)
Gatavošana:
- Caur sietu izberž biezpienu, lai tas kļūst gaisīgāks, vai sakuļ to ar blenderi.
- Kopā ar pūdercukuru saputo olu dzeltenumus.
- Sakultos olu dzeltenumus un citrona sulu pievieno biezpiena masai.
- Siltumā atlaidināto sviestu samaisa ar sasmalcinātiem cepumiem.
- Ar sviestu ieziestā veidnē liek sviesta un cepumu masu, bet tai virsū - biezpiena masu.
- Torti ievieto saldētavā uz 3 stundām.
- Var rotāt ar putukrējumu, ogām vai jebkā citādi pēc savas izvēles.