Džeimija Olivera gardie Ziemassvētku cepumi. Viegli gatavojami, kūst uz mēles
Šie kraukšķīgie cepumi būs lielisks gardums ikvienā Ziemassvētku vai Jaunā gada galdā. Tie ir viegli pagatavojami un patiešām kūst uz mēles.
Sastāvdaļas
- 200 g nesālīta sviesta
- 150 g pūdercukura
- 50 g gaiši brūnā „Muscovado” cukura
- 1 liela ola
- 1 tējkarote vaniļas ekstrakta
- 325 g miltu
- 100 g melnās, piena vai baltās šokolādes
- 50 g krējuma konfekšu
- 50 g žāvētu augļu
- 50 g riekstu
Uzkarsē cepeškrāsni līdz 180 grādiem. Lielā bļodā 2 minūtes puto sviestu, pūdercukuru un „Muscovado” cukuru. Pievieno olu un vaniļas ekstraktu. Pievieno miltus un 1 tējkaroti jūras sāls un labi samaisi, lai izveidotos mīkla. Rupji sagriez šokolādi un krējuma konfektes un iemaisi tās mīklā, pievieno žāvētos augļus un riekstus, tad ieliec ledusskapī vismaz uz divām stundām. Mīklu ledusskapī vari turēt līdz pat trim dienām.
Izklāj mīklu uz cepamā papīra un izmanto saldējuma karoti, lai no mīklas izveidotu bumbiņas. Vienā cepšanas reizē liec pannā sešas bumbiņas un cep aptuveni 15 minūtes, kamēr tās kļūst bāli zeltainas.
Atstāj cepumus uz pannas pāris minūtes, tad uzliec uz šķīvja dzesēties, un cep nākamo porciju.