Šokolādes kūka, no kuras tu nespēsi atteikties!

Ja reiz esam sākuši kūkot, tad arī turpināsim ar kūkām! Šoreiz kūka šokolādes gardēžiem!

Kur ir tava šampānieša glāze? Laiks svinēt!

FOTO: Mammamuntetiem.lv

Kur ir tava šampānieša glāze? Laiks svinēt!

Sastāvdaļas:

  1. 9 olas
  2. 9 ēd.k. cukura
  3. 9 ēd.k. miltu

Kremam:

  1. 2 glāzes piena
  2. 1 ola
  3. 4 ēd.k. miltu
  4. 1,5 ēd.k. cukura
  5. 4 ēd.k. kakao
  6. 250 g sviesta

Dekoram:

  1. šokolādes lapiņas
  2. grauzdēti rieksti
  3. putukrējuma - šokolādes rozītes

Gatavošana:

Reklāma
Reklāma
  • Katru biskvīta kārtu gatavo no 3 olām, tas nozīmē: 3 olas, 3 ēdamkarotes cukura un 3 ēdamkarotes miltu.
  • No dotajām sastāvdaļām izcep  trīs biskvīta kārtas.
  • Gatavo kremu: uzkarsē pienu, olu samaisa ar cukuru un miltiem - iegūto masu lēnām lej uzkarsētajā pienā un nepārtraukti lēnām maisot, to karsē, līdz sabiezē.
  • Šo masu atdzesē.
  • Sviestu saputo ar kakao un, kad atdzisusi piena masa, to piemaisa klāt.
  • Uz pirmās biskvīta kārtas smērē pagatavoto kremu.
  • Turpinot, liekam nākošo biskvīta kārtu, kuru tāpat pārsmērē ar kremu.
  • Kā beidzamo liek trešo biskvīta kārtu.
  • Kūkas virspusi un sānu malas arī pārsmērē ar kremu.
  • Kūku dekorē pēc saviem ieskatiem - glīti un garšīgi!

Recepte: Agita Gabrāne

 

Sastāvdaļas