Šokolādes kūka, no kuras tu nespēsi atteikties!
Ja reiz esam sākuši kūkot, tad arī turpināsim ar kūkām! Šoreiz kūka šokolādes gardēžiem!
Sastāvdaļas:
- 9 olas
- 9 ēd.k. cukura
- 9 ēd.k. miltu
Kremam:
- 2 glāzes piena
- 1 ola
- 4 ēd.k. miltu
- 1,5 ēd.k. cukura
- 4 ēd.k. kakao
- 250 g sviesta
Dekoram:
- šokolādes lapiņas
- grauzdēti rieksti
- putukrējuma - šokolādes rozītes
Gatavošana:
- Katru biskvīta kārtu gatavo no 3 olām, tas nozīmē: 3 olas, 3 ēdamkarotes cukura un 3 ēdamkarotes miltu.
- No dotajām sastāvdaļām izcep trīs biskvīta kārtas.
- Gatavo kremu: uzkarsē pienu, olu samaisa ar cukuru un miltiem - iegūto masu lēnām lej uzkarsētajā pienā un nepārtraukti lēnām maisot, to karsē, līdz sabiezē.
- Šo masu atdzesē.
- Sviestu saputo ar kakao un, kad atdzisusi piena masa, to piemaisa klāt.
- Uz pirmās biskvīta kārtas smērē pagatavoto kremu.
- Turpinot, liekam nākošo biskvīta kārtu, kuru tāpat pārsmērē ar kremu.
- Kā beidzamo liek trešo biskvīta kārtu.
- Kūkas virspusi un sānu malas arī pārsmērē ar kremu.
- Kūku dekorē pēc saviem ieskatiem - glīti un garšīgi!
Recepte: Agita Gabrāne