Biezpiena krēma kūka - recepte
Izcepsim gaisīgu, baltu un neatkārtojami apetelīgu kūku!
Sastāvdaļas:
- 12 olas
- 12 ēd.k. cukura
- 12 ēd.k. miltu
- 400g biezpiena
- 0,5l dzērveņu-ābolu ievārījuma
- 0,5l saldā krējuma
- 150g cukura
- vaniļas cukurs
Gatavošana:
- Katrai kārtai liek 4 ēdamkarotes cukura, miltu un 4 olas.
- No šīm sastāvdaļām izcep 3 biskvīta kārtas.
- Saldo krējumu saputo ar cukuru un vaniļas cukuru, beigās pievienojot biezpienu.
- Kad atdzisušas biskvīta kārtas, tās pārsmērē ar ievārījumu.
- Pa virsu liek biezpiena kremu.
- Liek nākošo biskvīta kārtu, to pārsmērējot arī ar biezpiena kremu.
- Uzliek trešo biskvīta kārtu - kūkas virspusi un maliņas apsmērē ar biezpiena kremu un dekorē pēc saviem ieskatiem. Piemēram: baltās šokolādes skaidiņām, marcipāna puķītēm un kausētu tumšo šokolādi.
Recepte: Agita Gabrāne