Pie kafijas: ķirbju kēkss ar biezpienu
Kēkss, kurš iepriecinās, kad Tev liksies, ka pasaule ir pārāk netaisnīga. Kēkss, kurš ir ne tikai pasakains, bet arī nav sauss. Izklausās neticami? Izmēģini - apsolu, ka neliks vilties!
Sastāvdaļas:
- 200g sarīvēta ķirbja
- 3 olas
- 200g cukura
- 1 ēd.k. medus
- 2 ēd.k. mannas
- 1 ēd.k. kartupeļu milti
- 100g eļļas
- 2 paciņas biezpiena
- milti
- kanēlis
- 1 tējk. sodas
Gatavošana:
- Sāc ar olu putošanu - puto ar cukuru, pievienojot mannu, medu un kartupeļu miltus. Visu rūpīgi samaisi.
- Masai pievieno biezpienu un rīvēto ķirbi, to izmaisi.
- Tad ielej eļļu un pieliec sodu, un miltus.
- Miltus liec pēc vajadzības.
- Mīklai jāsanāk pabiezai, taču joprojām līstošai.
- Gatavo masu lej kēksa formā, pa virsu uzkaisi kanēļa šķipsniņu. Kanēli ar apļveida kustībām iemaisi kēksā.
Recepte: Agita Gabrāne